2023. 03. 09., Csütörtök, 11:23

Több, mint 100 éve lógott egy francia család otthonában a kamunak vélt alkotás - Kiderült, hogy egy 300 milliós Brueghel festmény

Brueghel az egyik legjelentősebb flamand festőcsalád tagja, édesapja, idősebb Pieter Bruegel a 16. századi flamand festészet egyik legkiemelkedőbb alakja volt. 

A szóban forgó festmény pedig úgy lógott az ajtó mögött több mint száz évig, hogy bárki tudta volna, hogy bizony egy eredeti alkotás. Ráadásul nem is akármilyen, a 17. századi művész, ifjabbik Pieter Brueghel egy ritka festménye, amely az egyik legnagyobb ismert műve.

A festményt egy észak-franciaországi otthonban fedezték fel egy ajtó mögött lógva. A festmény 1900 óta ugyanabban a család tulajdonában volt, de az azt megelőző származása továbbra is rejtély.

Egy aukciósház munkatársa a család által kért becslési látogatás során talált rá a festményre - így derült ki, hogy bizony egy több száz millió forint értékű alkotás figyel a falon.

A 112 cm magas és 184 cm széles, akár 800 000 euróra (több mint 300 millió forint) becsült mű a L'Avocat du village - A falu ügyvédje című festmény egyik változata, amelynek témáját közel kilencvenszer festette meg életében a művész. Ezt a reprodukciót pedig feltehetően 1615 és 1617 között festette.

Kellemes meglepetés lehetett.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: