2023. 02. 08., Szerda, 10:15

Átlagosan ennyivel tekerik vissza a használt autók kilométeróráját itthon

A carVertical elemzése szerint a Magyarországon ellenőrzött gépjárművek 55 százalékában kimutathatók rejtett sérülések, de a kilométer órákat is rendszeresen visszatekerik a nepperek, nem is kevéssel.

A használt járművek több mint fele külföldről érkezik Magyarországra. Sok közöttük a sérült autó, amit megjavítanak, majd újszerűként, gyári fényezésűnek beállítva adnak el anélkül, hogy a vevők tudomást szereznének a valódi állapotukról.

A felmérés rámutatott arra is, hogy Magyarországon 8-ból 1 autó futásteljesítménye nem felel meg a valóságnak, tehát a használtautó-piac teljesen átláthatatlan

Magyarország a 8. helyen áll a hamis kilométerórával rendelkező autók arányát tekintve

Magyarország a 8. helyen áll a hamis kilométerórával rendelkező autók arányát tekintve

A carVertical autótörténeti platform megpróbálta kideríteni, hogyan változik a futásteljesítmény-csalás mértéke az egyes országokban. A cég csaknem 900 ezer autótörténet-ellenőrzésen alapuló kutatást végzett, melynek eredménye kimutatta, hogy Magyarországon a hamis kilométeróra-állománnyal rend

Ezáltal gyakran előfordul, hogy egy kereskedő jóval többet fizet egy autóért, mint ami annak a valós értéke.

Mivel manapság – szerencsére – egyre többen ellenőrzik tudatosan a járműveket vásárlás előtt, a márkakereskedéseknek is változtatniuk kellett a működésükön, és garantálniuk kell, hogy az autóik valós kilométeróra-állást mutatnak: 

hazánkban átlagosan 45 987 km a visszapörgetési érték.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: