2023. 01. 30., Hétfő, 09:09

Végrehajtóval követel 600 ezret volt férje az éberkómában fekvő Katalin édesanyjától

Már többször írtunk annak a somogyi anyukának a kálváriájáról, aki kilenc év után magához tért a kómából, melyet a kórházban szerzett agyfertőzése okozott. Most újabb megdöbbentő fordulathoz érkezett ő és édesanyja története: a magatehetetlen anyukára végrehajtót küldött exe, aki 600 ezer forintot akar behajtani rajta.

Újabb támadást indított a magatehetetlenül vegetáló fiatal nő, Varga Katalin ellen a volt férje, aki korábban a kilenc éve éber kómában szenvedő asszonyt gyerektartásért is beperelte. Az édesanyja 24 órában ápolja szeretett lányát, de a fáradtságtól már a végkimerülés határán áll, alig tud menni, s az elmúlt hetekben többször is összeesett. Ráadásul egy nem várt személy is meglátogatta őket, akinek egyáltalán nem örültek.

Egyedül gondoskodom a lányomról, a gyerektartást és a rokontartást, amiért engem is beperelt, nem tudtuk fizetni, ezért végrehajtást indított ellenünk. Köpni-nyelni nem tudtam, amikor karácsony előtt egy végrehajtó kopogtatott az ajtónkon, hogy behajtson 600 ezer forintot a volt vejemnek

Próbálkozott mindennel, de mivel semmi nincs a nevünkön, üres kézzel kellett távoznia. A házunk a fiam tulajdona, aki az édesapjától örökölte – magyarázta feldúltan a Blikknek Kistaj Éva. A hatvanéves asszony attól retteg, hogy a rengeteg stressz és gyötrelem miatt meg sem éli a nyugdíjas kort. Jelenleg az ápolási díjból a törvények miatt nem vonhatják le a tartozást, de a nyugdíjából már biztosan megteszik.

Varga Katalin tragikus történetéről többször is beszámoltunk, elsőízben 2021-ben, ekkor még kómában feküdt:

8 éve kómában fekszik a somogyi anyuka, férje mégis gyerektartás fizetéséért perelte be

8 éve kómában fekszik a somogyi anyuka, férje mégis gyerektartás fizetéséért perelte be

Megrázó történetet közölt a Blikk egy nyolc éve magatehetetlenül fekvő, ápolás alatt álló édesanyáról, akit gyerektartás megfizetésére kötelezett a bíróság.

2022 nyarán jobbra fordult az állapota, 9 év után magához tért a kómából:

Kilenc év után tért magához a kómából a somogyi anyuka, melyet a kórházban szerzett agyfertőzése okozott

Kilenc év után tért magához a kómából a somogyi anyuka, melyet a kórházban szerzett agyfertőzése okozott

Megrázó történetet közöltünk tavaly egy akkor nyolc éve magatehetetlenül fekvő, ápolás alatt álló édesanyáról, akit gyerektartás megfizetésére kötelezett a bíróság. Most, kilenc év éberkómában töltött vegetálás után jobbra fordult az állapota: Varga Katalin a közelmúltban kijött a kómából.

Egy hónappal később a Kaposvári Törvényszék döntése apropóján - akik szerint nem a kórház hibája, hogy éberkómába került Katalin - írtunk a szerencsétlen családról:

A Kaposvári Törvényszék szerint nem a kórház hibája, hogy éberkómába került Katalin

A Kaposvári Törvényszék szerint nem a kórház hibája, hogy éberkómába került Katalin

Július végén írtunk róla, hogy kilenc év után magához tért a kómából a somogyi anyuka, melyet a kórházban szerzett agyfertőzése okozott. A kórház ellen indított polgári perben 100 millió forintos kártérítést követelt a kórháztól, amit a Kaposvári Törvényszék első fokon most utasított el, r

Jelenleg arra várnak, hogy beültessék Katikának a koponyaimplantátumot, és kiutazhassanak Barcelonába egy speciális kezelésre, ami pozitív irányba mozdíthatná az állapotát.

– A hét minden napján jár hozzá gyógytornász, de az orvosok szerint egy neuropszichológusra is szüksége lenne. Nagyon kicsi a lakásunk, a gyógyászati eszközöktől már alig férünk, de nem adom fel, mindent megteszek az egészségéért – tette hozzá a hatvanéves nő.

Katalin egykor egy meseszép birtokon élt a férjével és a gyerekeivel, ám a tragédiája után eltiltották tőle a kicsiket. Miután a lánya nemrég nagykorúvá vált, felvette vele a kapcsolatot, így már rendszeresen látják egymást. Azóta a fia is felnőtt lett, de – bánatára – róla nem tudnak semmit.

Éva 100 milliós kártérítési pert indított a kórház ellen, ám elsőfokon, nem jogerősen, nem nekik adtak igazat. A per másodfokon a napokban folytatódott a Pécsi Ítélőtáblán, ahol márciusban hallgatják meg a szakértőket. Az ügyvédjük, dr. Litresits András elmondta, szeretnék, ha igazságos ítélet születne, és elmarasztalnák a kórházat, hiszen számukra egyértelmű, hogy hibáztak.

Legalább elnézést kértek volna, de a doktornő még azt mondta, inkább gyűjtsek temetésre. Ha nem vágja ezt hozzám, be sem pereltem volna a kórházat. Nem sokkal előtte ugyanott halt meg az édesapám, aki a prosztata megnagyobbodására vízhajtó injekciót kapott, és megfulladt, mert nem foglalkoztak vele – sírta el magát Kistaj Éva.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: