2023. 01. 26., Csütörtök, 07:37

Kiszivárgott telefonbeszélgetés bizonyítja, hogy félmillióért lehet bekerülni Magyarország egyik legjobb gimnáziumába

Félmilliós vesztegetési pénz kell ahhoz, hogy azok a diákok is felvételt nyerjenek az Eötvös József Gimnáziumba, akiknek nem sikerült a felvételin az írásbelijük. A fővárosi gimnázium az ország egyik legelismertebb oktatási intézménye, tavaly a HVG toplistáján a második helyen jegyezték, ennek megfelelően minden évben többszörös a túljelentkezés. Egy most kiszivárgott hangfelvétel szerint a korrupt beiskoláztatást az igazgató és iskolához tartozó alapítvány vezetője működteti, akik szabad iskolai helyeket tartanak fenn a pénzes szülők gyerekeinek.

Kiderült, hogy az elit középiskola igazgatója, Moss László és a gimnáziumhoz tartozó alapítvány vezetője, Kálmán Gábor a nyolcszoros túljelentkezés ellenére is fenntart iskolai helyeket arra, hogy a pénzes szülők írásbelit elbukó gyerekei is felvételt nyerjenek, persze a megfelelő összeg befizetése után. Ez az összeg a hangfelvétel szerint minimum félmillió forint.

A Metropol birtokába jutott hangfelvételen egy édesapa beszélget az Eötvös József Gimnáziumhoz tartozó Reáltanoda Alapítvány kuratóriumi elnökével, Kálmán Gáborral, de a párbeszédben többször felbukkan az iskola igazgatója, Moss László neve is. Az édesapa fia az Eötvös hatosztályos gimnáziumába felvételizett, ám az írásbelin nem érte el a megfelelő pontszámot. Ekkor fordultak a szülők Kálmán Gáborhoz, a beszélgetésből azonban úgy tűnik, hogy bár félmillió forintot már letettek az asztalra, mégsem érzik biztosítottnak azt, hogy gyermekük az Eötvösben folytathatja a tanulmányait szeptembertől.

A telefonbeszélgetésben többek között ezek a felreérthetetlen dolgok is elhangzanak:

"Én azt kérdezem, hogy a félmillió forint volt kevés?” – kérdezi Kálmán Gábortól, jelezve, hogy szívesen megtoldják az összeget. A beszélgetés során utalnak arra is, hogy a vesztegetési pénzeket be kell csomagolni, álcázni kell. „Én elmondtam neked a legelején, hogy akármi történik, a gyereket fel fogják venni

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: