2022. 11. 14., Hétfő, 09:30

Súlyos balesethez vezetett a Kaposvár környéki férfi meggondolatlan előzése

Egy rossz döntés két ártatlan fiatalt nyomorított meg.

A férfi 2021 júliusában – három utast, köztük egy gyermeket szállítva - Fonyód irányából közlekedett Kaposvár felé egy tehergépkocsival, amikor egy enyhén emelkedő, de nehezen belátható útszakaszon előzni kezdett egy terepjárót és egy pótkocsit vontató traktort. A vádlott azonban csak az előzés közben észlelte, hogy a lassú jármű nem egy, hanem kettő nehézpótkocsit vontat, ennek ellenére úgy döntött, hogy a több mint 18 méter hosszúságú járműszerelvény előzését folytatja.

A férfi még az ellentétes irányú forgalmi sávban volt, amikor a balra ívelő kanyarban megjelent a sértett autója, amiben ketten utaztak. A vádlott hiába fékezte intenzíven a gépkocsiját, illetve kormányozta azt a bal oldali útpadka irányába, a frontális ütközést már nem tudta elkerülni.

Az elkövető tehergépkocsijában utazók valamennyien be voltak kötve, így könnyű sérüléseket szenvedtek, ugyanakkor a vétlen gépkocsiban utazó két sértett egyike sem használta a biztonsági övet, ezért egyikük súlyos, míg a másik sértett jelentős munkaképesség csökkenést eredményező, maradandó fogyatékosság mellett gyógyuló sérülést szenvedett.

 

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: