Otthon is inkább csapolt sört szürcsölnél? Itt a megoldás! Csapolófalat állítottak az Irányi Dániel utcában

2022. 10. 19., Szerda, 18:00

Otthon is inkább csapolt sört szürcsölnél? Itt a megoldás! Csapolófalat állítottak az Irányi Dániel utcában

Ha a csapolófal kifejezést látva vakarni kezdted a fejedet nem vagy egyedül. A környékünkön ugyan nem túl elterjedt szokás az üzletekben lévő csapolófal sőt, Kaposváron a Tömény Boldogságé az első, de hazánkban már bőven akad, ahol így kedveskednek a csapolt sör szerelmeseinek. Sőt, itt nem is álltak meg,  az elviteles csapolt sörön kívül készülnek karácsonyi ajándékboxokkal, rendezvényekre lehet tőlük rendelni pérmium italokat de lesznek tematikus estjeik is. De mint minden izgalmas újdonságot városunkban, úgy ezt is saját szemünkkel kellett látnunk!

- Látod még az üzletünkben sem tudjuk elengedni a sörcsapolást! - kezdte érkezésünkkor Evelin, aki még februárban nyitotta az Irányi Dániel utcában a Tömény Boldogság üzletét prémium italokkal, kisüzemi sörökkel és még sok-sok különlegességgel a polcokon:

- Hiszed vagy sem, már régóta terveztük, hogy megvalósítjuk ezt a sörcsapolófal dolgot és látod, most a Szent András Sörfőzde segítségével sikerült is - folytatta. Ugye tudni kell rólunk, hogy nyáron azért több helyen is megfordul a kis Bier-Ka kézműves söröző faházunk, fesztiválokon itt Kaposváron, és Balatonlellén is.

És annyira hiányzott már itt az üzletben a csapolás lehetősége hogy most állítottatok neki egy emlékfalat?

- Akár mondhatjuk így is! A viccet félretéve az ismerőseink és vendégeink körében azért észrevettük, hogy bizony az év minden időszakában van igény a csapolt sörre nem csak nyáron, de ezt ugye otthon nem nagyon, vagy csak körülményesen lehet megvalósítani. Hát mi most ezzel a csapolófallal elhoztuk nekik ide az Irányi Dániel utcába a csapolt sör legegyszerűbb és legkézenfekvőbb módját, hiszen ennek segítségével már az otthonunk kényelmében egy baráti beszélgetés alkalmával, vagy épp egy közös meccsnézés közben is fogyaszthatjuk a prémium minőségű csapolt sört!

Bevallom őszintén sokfelé megfordultam már ahol italt mérnek, de ilyet még nem láttam.

- Főként a fővárosunkban egyre elterjedtebb, itt a környéken a miénk az első ilyen csapolófal, amely speciális csapolókkal vannak felszerelve, így elvitelre is tudsz sört csapolni.

Mi, én idejövök egy palackkal és csapolok magamnak? Biztos vagy te ebben?

- Azért nem teljesen és nem, rád nem bíznám a csapolást. El kell látogatni ide az Irányi Dánielbe az üzletünkbe és választani a csapon lévő Szent András különlegességekből. A 2 literes palackokat mi adjuk, mi csapoljuk bele a választott sört - igen kedvezményes áron tenném hozzá - de amire viszont felhívnám a figyelmet, hogy ezek folyamatosan változnak. Kétféle csapolt sörre indítottunk, a Szent András sörfőzde Ogréjével ami egy pils sör, valamint a szintén Szent András meggysörével, ami egy igazi kedvenc nálunk. Ahogy kifogy egy hordó, választunk másikat, így jobb, ha előtte tájékozódnak a kedves vásárlók a Facebook vagy Instagram oldalunkon, hogy épp mi van nálunk a csapolófalon.

Miért épp Szent András egyébként?

- Nem titok, mi már 8 éve dolgozunk együtt velük és nagyon meg vagyunk velük elégedve, nem is csoda,

ha az évek alatt a hazai kraft sörök zászlóshajóivá nőtték ki magukat, évek óta olyan minőséget képviselnek ami nem csak hazánkban, de bárhol a világban megállja a helyét.

- Akkor ne tedd, karácsonyra van sokkal jobb ötletünk! Sokan már most is nálunk vásárolják meg a különleges alkalmakra ezeket a díszcsomagolásos prémium italokat vagy épp csokikat, ezért már készítünk egyedi, saját csomagokat is. 

Elmondja a vásárló milyen értékben és mit szeretne bele, választhat prémium szeszesital különlegességet, kisüzemi söröket, borokat, de ugyanúgy kézműves csokoládékat, teákat, őstermelőktől hozott szörpöket, lekvárokat, vagy épp kaposvári kávét és még rengeteg finomságot is.

- Örömmel teljesítjük az egyedi elképzeléseket ilyen boxokat készítve, és természetesen segítünk akkor is, ha nincs konkrét elképzelés. Eljönnek hozzánk, és közösen ötletelünk, kitaláljuk. Az biztos, hogy ha különleges ajándékot szeretne, nálunk meg fogja találni a számítását, legyen szó alkoholos italokról vagy épp édességekről, különlegességekről.

Látszik a szenvedély, Evelin a kisüzemi söreiknél valahogy mindig izgatottabbá válik.

Akár nagyobb tételben, mondjuk karácsonyi céges bulira?

- Ha hiszed ha nem, épp mostanában nőtt a hasonló megkeresések száma is. Céges rendezvényekre, esküvőkre akár nagyobb kerti partikra is tudunk biztosítani italválasztékot, prémium különlegességekkel teletűzdelve. Itt is már az ötletelési fázistól megkereshetnek minket, tapasztalataink alapján tudunk ajánlani alap, és hozzájuk passzoló prémium italokat is, amiket ráadásul a megrendeléstől egészen a kiszállításig tudunk abszolválni. De ha nagyobb számú ajándékcsomagról van szó mondjuk kollégáknak, partnereknek, akkor ezekből is tudunk összerakni igazán különlegeseket, amik biztos, hogy megállják a helyüket!

Ha már ez a sok megrendelés a kezdetekkor beszéltük, hogy nálatok van lehetőség olyan különlegességek beszerzésére is, ami mondjuk épp nincs a polcokon. Ez még működik?

- Igen sőt, nagyon jól bejött. Előfordult, hogy konkrét különlegességet kerestek, de épp nem volt a polcokon. Megrendeltük, majd pár nap alatt megszereztük és már jöhettek is érte az üzletbe.

Sokan járnak azért hozzátok mostanában.

- Szerencsére ebben nem tévedsz, épp ezért szeretnénk is kedveskedni még a vásárlóinknak. Tematikus esteket szervezünk novembertől kezdődően, de itt nem ilyen bulira kell gondolni, hanem ilyen kellemes beszélgetős, interaktív kóstolókra. Ezeken jobban megismerhetik az adott italokat a vásárlók, ha mondjuk nem voltak biztosak abban, hogy melyiket próbálják ki, ezeken az eseményeken majd megkóstolhatják, és könnyebb lesz választani. Szakmailag felkészült bemutatók érkeznek majd, így akit érdekel a téma vagy egy-egy márka, különlegesség háttere, ezeken az esteken jobban megismerkedhet velük.

Ha saját szemetekkel lesnétek meg a csapolófalat, vagy egy jeles alkalomra terveztek épp ajándékot, lessetek be az Irányi Dániel utca 7-ben található üzletükbe nyitvatartási időben:

Hétfő - Péntek: 9-18 óráig

Szombat: 9-13 óráig

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: