2024. 04. 29., Hétfő, 07:47

Nem vitte állatorvoshoz súlyosan sérült kutyáját, amputálni kellett az eb lábát

A Fonyódi Járási Ügyészség állatkínzás miatt emelt vádat azzal a hetvenes éveiben járó nővel szemben, aki elmulasztotta súlyosan sérült kutyája orvosi kezelését, ezért az ebnek amputálni kellett a lábát.

Az asszony 2022 decemberében az egyik állatvédő egyesülettől örökbe fogadott egy keverék kutyát. Az asszony jó körülmények között tartotta az állatot, de az eb az ünnepi időszakra jellemző petárdázástól megijedt. A kutya úgy próbált meg a zaj elől elmenekülni, hogy közben a lába a kerítésbe szorult, ahonnan a szomszédoknak kellett kiszabadítania.

Az eset miatt a kutyának a bal lábán többszörös, nyílt töréssel járó sérülései keletkeztek.  A gazdája a kutya orvosi ellátása iránt annak ellenére sem intézkedett, hogy ismerőse is felajánlotta a segítségét

A gyógykezelés elmaradása a kutyának különös szenvedést okozott, az állat életét csak végtagja amputálásával lehetett megmenteni, amelyet az örökbe adó állatvédő egyesület végeztetett el.

Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű, idős asszonnyal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: