2022. 10. 11., Kedd, 21:09

Luxushajókkal pótolják a szálláshiányt a katari VB-n

Egészen elképesztő dolgok zajlanak a hamarosan kezdődő katari futball világbajnokság szervezésében. Nincs elég kapacitása a szállodáknak és az egyéb szálláshelyeknek, ezért már luxushajókat vetnek be, hogy legyen hol aludniuk az eseményre érkezőknek.

Elsőre viccnek tűnhet, de valójában egyáltalán nem az, a hat hét múlva kezdődő világbajnokságot szervező Katarban nincs elég szálláshely, hogy mindenkit el tudjanak helyezni. Nincs elegendő szállodai kapacitás minden csapat, önkéntes és szurkoló számára, ezért ideiglenes szállásokat kezdtek el kialakítani, sőt a drukkereket arra bátorítják, hogy a szomszédos országokban keressenek szállást, és onnan érkezzenek a mérkőzésekre.

Az ideiglenes szállások egyik formája a luxus szállodahajók bevetése. Az MTI arról számolt be, hogy az arab országnak hat héttel labdarúgó-világbajnokság rajtja előtt sikerült újabb hotelhajóval bővíteniük a szálláslehetőségeket. A november 20-án kezdődő vb-re a szurkolók rendelkezésére áll az 1075 kabinnal rendelkező MSC Opera, melyen éjszakánként 470 dollárba (körülbelül 206 ezer forintba) kerül a legolcsóbb szoba, és legalább két napra kell foglalni.

Ebbe az összegbe csak a reggelit számítják bele, további 87 dollárért (körülbelül 38 ezer forint) teljes ellátás is igényelhető, ráadásul ezeken a hajókon bort és sört is vásárolhatnak a szurkolók. Az MSC 2019-ben kötött először megállapodást a katari kormánnyal, hogy két, mintegy 4000 kabinnal rendelkező hajót biztosít úszó hotelként a várhatóan 1.2 millió vb-látogató elszállásolásához.

Lehet érdemesebb itthonról nézni?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: