2022. 10. 11., Kedd, 21:17

Elf Barral seftelt egy házaspár, adócsalás miatt most vádat emeltek ellenük

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy fiatal házaspárral szemben, akik az illegális Elf Barral kezdtek el kereskedni Budapesten. A házaspárral szemben üzletszerűen elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt nyújtott be vádiratot az ügyészség a bíróságra, és velük szemben börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását, valamint vagyonelkobzást is indítványoztak.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség Gazdasági Bűnügyek Részlege vádat emelt egy fiatal házaspárral szemben. Az elkövetők a hazai piacon Elf Bar néven ismert, illegális elektromos dohánytermékkel kereskedtek Budapesten, és e célból több mint 18.000 darab terméket rendeltek Kínából. Az állami költségvetésnek okozott vagyoni hátrány több mint 45.000.000 forint.

A vádirat szerint a házaspár 2022. év elején elhatározták, hogy a magyarországi forgalomban legálisan nem kapható, a fiatalok körében is népszerű, Elf Bar kereskedelmével foglalkoznak Budapesten, és ezáltal jogtalan haszonra tesznek szert. Ennek érdekében az egyik közösségi oldalon létrehoztak egy profilt, ahol az illegális termékeket kínálták eladásra. Az internetes profilt elsősorban a nő kezelte, ő egyeztetett a hirdetésre jelentkező vásárlókkal, ennek során tájékoztatta őket a megrendelhető termékek fajtáiról, az árról, és az átvételi lehetőségekről. Az átadás kapcsán már rendszerint telefonon egyeztettek a vevőkkel.

Mint kiderült, a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség Gazdasági Bűnügyek Részlege a házaspárral szemben üzletszerűen elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, és velük szemben börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását, valamint vagyonelkobzást is indítványoz.

Nem jó biznisz ez a manórúd.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: