2022. 10. 11., Kedd, 09:29

A tökéletes bűntény: Részegen összevissza tört mindent az udvarban, majd fennakadt egy kukán és elaludt a volánnál

Egy bekerített családi ház udvarából tök részegen akarta ellopni a kulccsal együtt parkoló autót, miközben kidöntötte a lámpaoszlopot és nekitolatott egy rakás egyéb dolognak. Végül egy kuka és az álommanó állította meg az instant ámokfutást.

Először vezetni kellett volna megtanulni

A kiskunmajsai férfi idén május 10-én, éjszaka, a kerítésen átmászva bejutott egy helybeli családi ház udvarába, és a benne hagyott indítókulccsal ott parkoló személyautót beindította azért, hogy azzal elhajtson.

Miközben az udvarból próbált kiállni, az ott lévő lámpaoszlopot kitörte, majd a sértett virágkaspóinak, ágaprító gépének és hulladéktároló edényének nekihajtva a járművet is megrongálta, közel 900 ezer forint kárt okozva a tulajdonosnak. A férfi végül nem tudott távozni az udvarból, mivel a járművel fennakadt a kukában, majd pedig ittassága miatt az utastérben elaludt

Nemcsak a kocsikért, a fémhulladékokért is odavan

A vádlottnak amiatt is felelnie kell, mert néhány héttel korábban fivérével együtt egy környékbeli tanyáról fémhulladékot akartak ellopni. Tervük azonban meghiúsult, mert bár már mindent összekészítettek, a gazda időközben hazaérkezett, így semmit nem tudtak elvinni.

De a sütőkocsikat sem vetik meg

Szintén a két testvér számlájára írható a helyi sütöde udvaráról két rozsdamentes acélból készült sütőkocsi ellopása. A helyszínre érkező kiskunhalasi rendőrök gyors intézkedésének köszönhetően azonban a sértett a sütőkocsikat visszakapta.

Az ügyészség a többszörösen büntetett előéletű fivéreket üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével, a fiatalabb férfit emellett jármű önkényes elvételének kísérletével, magánlaksértés, továbbá rongálás bűntettével vádolja, és ezért vele szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy kedvezménnyel nem szabadulhat.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: