2022. 09. 19., Hétfő, 10:47

Kutyás strandért gyűjtenek aláírásokat Zamárdiban - Már több mint ezren alá is írták

Négylábú barátainknak épp olyan kikapcsolódás más kutyákkal csobbanni a nagy nyári hősségben, mint nekünk, mégis hosszú utat kell megtenni a legközelebbi kutyás strandig, ráadásul alig van pár belőle. 

Kutyás strand kialakítását szeretnék elérni Zamárdiban, az interneten megjelent kérelmet eddig több mint ezren írták alá. A Balaton körül mindössze három kutyás strand van, a legtöbb helyen tiltják a kutyák fürdését nyáron (is), pedig a kutyák is túlhevülnek 30 fokban és lemozgatásuk is fontos - írják.

A strandokon tilos tábla jelzi, hogy a part közelébe sem mehetnek a kutyák- nyilván a vizeletük és ürülékük miatt, illetve szőrük miatt a vízbe. Abba a vízbe tilos menniük, ahova a hattyúk, kacsák és olykor az emberek is ürítenek! Bizonyos partokon nincs is kitisztítva a meder, iszapos, hínáros, nem gusztusos. Szeretném a zamárdi kutyások körében és az itt nyaraló gazdik nevében kérni, hogy Zamárdiban, az Önkormányzat által kijelölt helyen legyen lehetőség kutyát úsztatni.

Már csak három kutyás strand van a Balatonnál

Már csak három kutyás strand van a Balatonnál

Pedig évről évre egyre nagyobb az igény a minőségi kutyás fürdőhelyek iránt.

A kutyás strand ötlete többször is szerepelt már a képviselő-testület előtt, de nem szavazták meg. Lassan azonban eljön az igazság órája. Ezt a jogos igényt nem lehet már elodázni – mondta Pach Gábor, zamárdi vállalkozó, a kutyás strand létesítésének egyik támogatója.

Ha egyetértesz, a petíciót ITT írhatod alá.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: