2022. 05. 04., Szerda, 13:40

Létezik egy kávézó, ahonnan addig nem engednek el, amíg be nem fejezted a határidős munkád

Tökéletes hely halogatósoknak.

Ugye-ugye, aki home office-ba kényszerült megtapasztalhatta a távmunka előnyeit és persze vele együtt a hátrányait is. Könnyen elterelődhet az ember figyelme, egy pillanat alatt még egy pók is érdekesebb lesz a falon mint a munka, nem is beszélve a hétköznapi zavaró tényezőkről. Egy tokiói kávézó elő is rukkolt a megoldással: addig nem engedik el a vendégeiket, amíg azok le nem adják a határidős munkájukat.

Kicsit olyan ez, mint gyerekkorunkban: addig innen nem kelsz fel, amíg be nem fejezted! Hogy mi hogy utáltuk ezt, de kétségtelenül működött a dolog.

A tíz férőhelyes kávézóban korlátlan mennyiségű teát és kávét fogyaszthatnak a rabok vendégek és persze minden munkaállomáson van wifi és töltőpont is. Persze, ha ez sem lenne elég, a személyzet szívesen a vendégek mögé áll, hogy nyomást gyakoroljon, ezzel is garantálva a munka elvégzését.

A Manuscript Writing Cafe 130 jent, azaz 360 forintot számít fel az ott tartózkodás első harminc percért és 300 jent, tehát 822 forintot minden további megkezdett óráért.

Ti kipróbálnátok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: