2022. 04. 04., Hétfő, 09:10

Újabb részletek a halálos balesetről - Üléssor sem volt az autóban, amivel az árokba hajtott

A 30 éves férfi közlekedésre alkalmatlan gépkocsival, részegen okozott halálos balesetet.

Notórius szabályszegő volt, még jogsival sem rendelkezett

A büntetett előéletű vádlottat – aki soha nem rendelkezett jogosítvánnyal – közlekedési szabálysértések miatt ezidáig 15 alkalommal vonták felelősségre. Ennek ellenére a férfi vásárolt egy közlekedésre alkalmatlan műszaki állapotban lévő személygépkocsit, amivel a szomszédos faluba közlekedett, ahol eltávolította annak rendszámait, majd két ismerősével italozott. 

Részegen az árokba hajtott, meghalt az utasa - Most vádat emelnek ellene

Részegen az árokba hajtott, meghalt az utasa - Most vádat emelnek ellene

Még 2020 decemberében történt a halálos kimenetelű baleset, a nyomozás viszont csak most ért véget. A sofőr ellen most vádat emelhetnek.

Részegen, üléssor nélküli autóval

Az ittas állapotba került férfi felajánlotta ismerőseinek, hogy hazaviszi őket. A gépkocsiból azonban még a hátsó üléssor is hiányzott, így a későbbi sértett csak a padlólemezre tudott leülni, illetőleg a hátsó tengelyen lévő gumiabroncsok eltérő méretűek, mintázatúak és nagy mértékben elhasználódottak voltak.

Egyikük kirepült az autóból, meghalt

A vádlott a két falu közötti úton jóval a megengedett sebesség felett haladt, ezért az egyik kanyarban – ahol az út alatt éppen egy patak folyt át - elvesztette az uralmát az autó felett, mellyel előbb az útpadkára, majd a patakba torkolló füves rézsüre haladt, ahol a gépkocsi többször megfordult a tengelye körül, végül pedig a patak beton árokpartjának ütközött. A hátul rögzítés nélkül utazó sértett az ütközés következtében a hátsó ablaknak csapódott, majd azt kitörve a beton árokpartra zuhant.

A baleset következtében a sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy egy hónappal később a kórházban belehalt a sérüléseibe. Az autó jobb oldali első utasa könnyebb sérüléseket szerzett.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a jelenleg más ügyben elzárás büntetését töltő vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés, közügyektől eltiltás és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: