2022. 03. 04., Péntek, 14:24

A sztrájk alapjog - A Munkácsy pedagógusai is tiltakoznak a kormányrendelet ellen

Országszerte február óta állnak ki pedagógusok és diákok is a kormány azon döntése ellen, mellyel korlátozták a pedagógusok sztrájkjogát. Veszprémben egymást érték a megmozdulások, Kaposváron most láttuk az első ilyen kinyilatkoztatást.

A Facebookon tették közzé a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium pedagógusai azt a támogatói nyilatkozatot, mellyel tiltakoznak a február 11-én megjelent Kormányrendelet ellen, mely az esetleges pedagógus sztrájkot a tényleges érdekérvényesítésre alkalmatlanná teszi. 

A támogató nyilatkozat nyilvánossá tételéről önállóan, egyénenként, jogtudatos állampolgárként döntöttünk és tettünk következményeit vállaljuk. Fontosnak tartjuk leszögezni, hogy akciónk nincs összefüggésben sem a szakszervezetekkel, sem pártokkal, nem irányul sem a diákok, sem az iskolánkat felügyelő és irányító tankerület, sem pedig iskolánk vezetősége ellen - írják. 

Elsősorban tanítványaink és a következő generációk érdekeit szem előtt tartva cselekszünk. Olyan munkakörülményeket szeretnénk, amelyek biztosítják az iskolában gyerekekért dolgozó minden felnőtt számára a minőségi munkavégzés alapfeltételeit, továbbá a szabad légkört és az elviselhető munkaterhelést mind a diákok, mind a tanárok és nem pedagógus alkalmazottak számára. Olyan munkabért szeretnénk, ami nem okoz egzisztenciális kilátástalanságot.Hisszük, hogy az iskolákban tanuló diákok megérdemlik, hogy kiálljunk értük, és azért, hogy egy jobb oktatási rendszerben, minőségi oktatást kaphassanak. - áll a folytatásban.

A sztrájk alapjog! A jelen osztálya, a jövő országa! Ki fog majd itt tanítani?! - zárják a sorokat.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: