2022. 01. 05., Szerda, 11:25

Idén tarol a fantasy, de szuperhősök nélkül se maradunk - Ezek lesznek 2022 legjobban várt filmjei

Legyen az mozi vagy streaming, idén sem maradunk filmek nélkül. Jó pár szuperhős tér vissza, de lesz itt nekünk Harry Potter vonal és Jurassic Park is.

Jackass Forever (február 4.)

Visszatér a megbotránkoztatás, idiotizmus és a sérülések. Johnny Knoxville és társai most olyan vendégekkel dolgoznak együtt, mint Tony Hawk, Machine Gun Kelly, Tyler the Creator és sokan mások.

Uncharted (február 11.)

Nathan Drake-et mindenki ismeri, mindenki találkozott már vele, aki keresett kincset Amazónia esőerdeiben, vetődött partra néptelen karibi szigeten, vagy bunyózott tibeti műkincsrablókkal. A világ legvagányabb kalandor kincsvadásza (Tom Holland) a 21. század Indiana Jonesja – akinek a jövője legalább olyan bizonytalan, mint a múltja. De ez most megváltozik.

Batman (március 4.)

A bűnözés elleni küzdelem újabb fejezetében, Batman olyan korrupciót fedez fel Gotham Cityben, amely saját családjához kötődik. Saját nyomozását egy másik tényező is hátráltatja: megjelenik a színen Rébusz (The Riddler), a velejéig romlott sorozatgyilkos, a megválaszolhatatlan találós kérdések szülőatyja. Mi már alig várjuk, hogy lássuk Robert Pattinson alakítását.

Morbius (április 1.)

A Jared Leto főszereplésével készült film premierét többször halasztották már, hiszen eredetileg 2020 júliusában lett volna, éppen tegnap csúszott ismét, eddig január 28-án lett volna az újabb dátum, most viszont április 1-jére csúszott. Michael Morbius halálos beteg. A ritka, de végzetes kórban szenvedő tudósnak talán azelőtt jár le az ideje, hogy rátalálhatna betegsége gyógymódjára – amely nemcsak az ő, hanem sok ezer sorstársa életét menthetné meg.

Legendás állatok és megfigyelésük: Dumledore titkai (április 7.)

David Yates rendező már 2006 óta rendezi a Harry Potter filmek, most is ő viszi tovább a legendás állatok filmek vonalát. A Roxfortba is visszatérünk, mi csak annyit mondunk: ez az előzetes elég jó sztorit ígér.

Rohammentő (április 8.)

Michael Bay nyaktörő iramú új thrillerében a sokszorosan kitüntetett veterán Will Sharpnak (az Emmy-díjas Yahya Abdul-Mateen II) sürgősen pénzre van szüksége, hogy fedezze felesége kórházi számláit, és attól kér segítséget, akitől jól tudja, hogy nem kéne - az örökbefogadott fivérétől, Dannytől (az Oscar-jelölt Jake Gyllenhaal). A karizmatikus megélhetési bűnöző inkább egy balhét ajánl: Los Angeles történetének legnagyobb bankrablását, 32 millió dolláros zsákmánnyal. Mivel felesége élete a tét, Will nem mondhat nemet.

The Northman (április 22.)

A sztori a 10. századi Izlandon játszódik, ekkor egy fiatal herceg bosszút akar állni apja halála után és addig nem nyugszik, amíg nem találja meg a gyilkost, aki az apja haláláért felel. A lebilincselő alkotásban olyan színészek játszanak, mint Nicole Kidman, Willen Dafoe, Ethan Hawke és Anya Taylor-Joy.

Doctor Strange: Az őrület multiverzumában (május 6.)

Megkezdődik a Marvel-vonal Doctor Strange történetével, de lesz még több is. Beszéljen helyettünk az előzetes.

Top Gun: Maverick (május 27.)

Több mint 30 év szolgálat után a haditengerészet egyik legjobb pilótája, Pete „Maverick” Mitchell tehetséges a munkájában, előre lépni viszont nem akar, mert az földre kényszerítené őt.

Jurassic World 3: Dominion (június 10.)

A cselekményről eddig még nem derült ki túl sok minden, de legalább megy tovább a dinoszauruszos vonal. Az előzetes pont annyira titokzatos, hogy semmit nem tudjuk róla összefoglalni.

Thor: Szerelem és mennydörgés (július 8.)

Natalie Portman visszatér Dr. Jane Foster szerepébe és hoz magával egy csavart is, amit a képregényből már ismerünk, ez pedig Jane betegsége, a mellrák. Taika Waititi egészen másképp képzelte a filmet, mint ahogy azt az előző rendezésekből megismertük – kíváncsiak leszünk.

Mission: Impossible 7 (szeptember 30.)

Tom Cruise 2022-ben másodszor is a mozivásznon. Ethan Hunt egy ügynökökből álló csapatot vezet, szokásához híven most sem fél kockára tenni életét, hogy megmenthesse a világot.

The Flash (november 4.)

A világ leggyorsabb embere ezúttal egy saját sztorival tér vissza, ahol ő van a középpontban. Itt az idő megnézni mit tud csapat nélkül, egyedül.

Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! (november 11.)

Chadwick Boseman váratlan halála után sokakban él a kérdés, hogy vajon mi fog történni karakterével. A Marvel és Disney közöse már a 30. filmje lesz a Marvel-Univerzumnak, meglátjuk hogy oldják meg a fantasztikus történetet.

Aquaman: The Lost Kingdom (december 16.)

Óriási volt a dráma a film körül, hiszen Johnny Depp volt felesége, Amber Heard megtarthatta a szerepet a filmben. Máris rengeteg készülnek bojkottálni a film bevételét, csak Jason Momoát sajnáljuk, aki a dráma közepén találta magát. Egy biztos: az Aquaman sztori sokunkat érdekel.

Avatar 2 (december 16.)

Eltelt egy bő évtized mire folytatást kapott az Avatar második része, decemberben pedig megkapjuk, amire vártunk: James Cameron visszahozza nekünk Jake Sully-t.

Te melyiket várod a legjobban?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: