2022. 01. 03., Hétfő, 09:43

Panaszt tett az ukrán kulturális miniszter a Netflixnél egy ukrán karakter miatt, aki lop és a stílusérzéke is rossz

Ismét panasz érkezett az Emily in Paris című sorozatra.

A Netflix már a második évadát hozta le az Emily in Paris című sorozatnak, ami tulajdonképpen pont a sztereotípiákra épül. A sorozatban Emily egy amerikai lány munka miatt utazik és tartózkodik Párizsban, ezt pedig a legnagyobb klisékkel próbálja szemléltetni a Netflix, és pont ez adja a történet egyik élvezhetőségét.

A második évadban megjelenik egy új karakter, az ukrán származású Petra, aki pár perces szereplése alatt boltból lop ruhákat, ezt pedig még ízléstelen ruhákban is teszi.

Olekszandr Tkacsenko, az ukrán kulturális miniszter sértőnek minősítette Petra karikatúraképét, erről osztotta meg véleményét Telegramon. Az ukrán sajtó szerint Tkacsenko úr levelet küldött a streaming szolgáltatónak, amelyben panaszkodik Petra ábrázolása miatt. Egy Párizsban élő ukrán lakos is egyetértését fejezte ki:

Ahogyan a második évadban, a 4. epizódban kezelték az ukránok imázsát, olcsó trükk, abszolút botrány és szégyen - írta Jevhenija Havrilko egy Instagram-bejegyzésében, amelyet több mint 75 ezren lájkoltak.

Ellenben volt, aki megvédte a sorozatot, így tett például Natalka Jakimovics ukrán filmproducer is:

Szóval egy sorozatban bárki lehet negatív karakter csak ukrán nem? Nyilvánvalóan mind szeretnék, ha inkább Moszkvából származna, de nem mindig azt kapod, amit akarsz.

5 híres sorozat, amelyek elkészítését többször visszautasították, mégis kasszasiker lett

5 híres sorozat, amelyek elkészítését többször visszautasították, mégis kasszasiker lett

Akik visszautasították az alábbi sorozatokat most valószínűleg a sarokban sírdogálnak, hiszen annyira híresek lettek és olyan bevételeket hoztak, aminek tudatában senki, még csak véletlenül sem mondana nemet rájuk.

Nem ez az első alkalom, amikor az Emily in Paris sorozatot kritizálják a nemzetiségek ábrázolása miatt, hiszen már az első évadban volt kivetnivalójuk a nézőknek. Ekkor a francia embereket durva modorúnak ábrázolják, akik a legnagyobb klisé szerint svájcisapkát viselnek és megcsalják partnereiket. Megjelent egy új karakter is, a brit Alfie, aki kocsmákban tölti idejét és közben focit néz.

A sorozat szerintünk pont ezekre a klisékre épül, nem feltétlenül sértő szándékból. Ti mit gondoltok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: