2021. 08. 30., Hétfő, 11:19

Kezdődik - Zárlatot tervez a be nem oltottaknak egy német tartomány

A tervek szerint már nem számítana a negatív teszt sem, a be nem oltottakra korlátozásokat vezetnek be, ha tovább emelkedik a koronavírus-járvány okozta esetszám.

A korlátozás érintené a személyes kapcsolattartást, az éttermek és mozik látogatását is Baden-Württembergben. A tartomány egyik vezetője kijelentette, hogy 200-250 intenzív ágy foglalt, így felvetették a kapcsolattartási korlátozások bevezetését a be nem oltott felnőttek számára. A korábbi koronavírus hullámok során a korlátozások mindenkire érvényesek voltak, ezúttal ez nem így lesz.

Helytelen lenne mindenkit együttes felelősségre vonni, beleértve a beoltottakat is, ezért más szabályok vonatkoznak majd a nem oltottakra és beoltottakra - nyilatkozta a CDU tartományi vezetője.

A szomszédos Bajorország egészségügyi minisztere és a virológusok is üdvözlik a döntést sőt, többen szorgalmazzák az oltatlanokkal szembeni korlátozások meghozatalát, de nem szabad túlzásokba esni, csak ha már az enyhébb korlátozások nem vezetnek eredményre.

Merkely szerint ha lesz is negyedik hullám, már nem lesz szükség korlátozásokra

Merkely szerint ha lesz is negyedik hullám, már nem lesz szükség korlátozásokra

A Semmelweis Egyetem rektora a köztévé reggeli műsorának volt vendége, ahol többek között szót ejtett a koronavírus esetleges negyedik hullámának korlátozó intézkedéseiről is.

Hamburgban szombaton lépett életbe a 2G-szabály, mely szerint az éttermek és mozik dönthetnek úgy, hogy csak a beoltottakat és a víruson átesetteket engedik be, a negatív teszttel rendelkezőket már nem.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: