2021. 06. 16., Szerda, 10:48

Vizsláról nevezték el az első magyar mémcoint, mellyel még adakozni is lehet állatmenhelyeknek

A Hungarian Vizsla Inu már 900 holderrel rendelkezik.

A Bitcoin óta egyre több kriptovaluta jelenik meg a piacon, május végén pedig Magyarországon is elindult az első mémcoin, amivel még adakozni is lehet. A Hungarian Vizsla Inu alapítói különleges ötlettel rukkoltak elő, ugyanis a kriptovaluta tíztrilliós teljes készletének 10 százalékát állatmenhelyeknek adják majd. A baráti társaság által alapított virtuális pénz szerencsés esetben az év végére a mostani árfolyamhoz képest akár százszoros vagy ezerszeres is lehet. Az ötletet az alapítók tapasztalataiból nyerték.

Pár éve már követem a kiptovaluták világát, részben a saját érdeklődési köröm miatt, részben pedig azért, mert egy számítástechnikai vállalkozásom van. Egy este a baráti online sörözés alatt került szóba kriptovaluta és a különböző tapasztalatok. Innen már csak pár sör volt odáig eljutni, hogy csináljuk meg a saját tokenünket. Az indulás nem volt könnyű, mert nincs mögöttünk több millió dolláros befektető. Mindenki főállás mellett fordítja most erre az idejét és a pénzét - mondta a Hungarian Vizsla Inu egyik alapítója, Sándor Fábián.

A coinok 10 százalékát elkülönítik, hogy abból később állatmenhelyeknek tudjanak segíteni. Mivel a frissen indult cégnek még nem áll rendelkezésére akkora összeg, hogy abból jótékonykodjanak, az alapítók a hétvégén saját pénzükből kezdték el az adományozást.

 

Elsőként a törökszentmiklósi Befogad-lak állatmenhely 70 lakója kapott fél tonna száraz tápot.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: