2020. 12. 03., Csütörtök, 07:47

Hét napra csökkentette a nagyatádi pékség bezárását a rendőrség

Nemrég írtunk róla, hogy a rendőrség két somogyi helyet is két hónap bezárásra, illetve fél milliós bírságra ítélt, mert nem tartották be a járványügyi intézkedéseket. Az egyik esetében ám most látszik az alagút végén a fény, hiszen a nagyatádi rendőrök mérsékelték a bűntetést, amit az előzőekben szabtak ki rájuk. 

November 27-én történt az eset a nagyatádi Európa pékségben, mikor egy vásárlót a 65 évnél idősebbek sávjában szolgáltak ki. A rendőrök mindezért 2 hónap bezárásra, és fél millió forint büntetésre ítélték a tulajokat. Az ott lakókban ez akkora felháborodást keltett, hogy aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy enyhítést kérjenek a pékségre. 

Két somogyi helyet is bezárattak 60 napra, mellé pedig félmilliós bírságot kaptak a rendőröktől

Két somogyi helyet is bezárattak 60 napra, mellé pedig félmilliós bírságot kaptak a rendőröktől

Alig pár napja zárattak be Nagyatádon egy pékséget amely félmilliós pénzbüntetést is kapott, mert olyan idősávban szolgált ki egy 60 éves vevőt, amikor nem tehette volna. Ezt megelőzően pedig egy berzencei panzióval történt hasonló eset, ott maszkviselés hiánya miatt róttak ki hasonló&nbsp

Az akció sikeres volt, a rendőrség a következő információkat közölte:

A Nagyatádi Rendőrkapitányság vezetője felülvizsgálta a határozatot, mert az alkalmazott szankció – amely a jogszabály adta kereteknek megfelelt – az országos átlaghoz képest szigorúbb volt. Az érintett szabálysértési hatóság korábbi döntésének felülvizsgálata során önkorrekcióval élt, és a hasonló szabálytalanság esetén országosan alkalmazott jogkövetkezménynek megfelelő mértékű szankciót alkalmazott az üzlettel szemben. Az ideiglenes bezárást összesen hét napra csökkentette, a bírság összegét pedig mérsékelte.

Mit gondoltok a megváltoztatott bűntetésről?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: