2020. 08. 11., Kedd, 08:48

Járványügyi intézkedési protokollt kapnak a kaposvári iskolák is

A Magyar Nemzet közölte le a minisztérium közleményét miszerint hamarosan minden magyar intézmény kap majd egy részletes járványügyi intézkedési protokollt, amit be kell tartaniuk az új tanévben. 

Mind a kormány, mind a pedagógusok normál iskolakezdésre készülnek szeptembertől, ám folyamatos egyeztetések zajlanak a lehetséges forgatókönyvekről hiszen az operatív törzs figyeli a járvány alakulását, és ha szükséges, intézkedéseket hoz. 

Nagy valószínűséggel visszaülhetnek a diákok az iskolapadokba szeptemberben

Nagy valószínűséggel visszaülhetnek a diákok az iskolapadokba szeptemberben

Úgy tűnik, hogy a 2020/2021-es tanév a megszokott formában indul el, így a kaposvári diákoknak is visszaülhetnek az iskolapadba szeptembertől, mivel a kormány a tervezettek szerint hagyományos iskolakezdésre készül. 

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, Horváth Péter elmondása szerint nem lehet megismételni azt a teljes körű bezárást ami márciusban történt, a szülőknek is egyre kevesebb a szabadságuk és a gazdaság sem fog olyan mértékben leállni mint legutóbb.

Véleménye szerint elképzelhetetlen, hogy az elsősök személyes kapcsolatfelvétel nélkül, digitálisan kezdjék el az iskolát. A felsőbb évfolyamokon viszont el tud képzelni egy ciklikus megoldást, amelyben helyet kap a személyes kontaktus például egy új anyagrész megkezdésekor, utána viszont a pedagógusok kiadhatják a témához kapcsolódó feladatokat otthoni munkavégzésre.

Szerintetek milyen intézkedéseket vezetnek be majd pontosan az iskolákban?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: