2020. 06. 12., Péntek, 13:18

Óriási összegeket kell fizetnünk a bevásárlásra - 39 százalékkal nőtt csak a friss gyümölcsök ára

A KSH jelentése szerint óriásit nőtt tavaly májushoz képest az élelmiszerek ára, és most azt is megtudhatjátok, hogy pontosan mennyivel kell többet fizetni a boltokban a húsért vagy a gyümölcsökért. 

A 2019 májusi árakhoz mérve szinte minden emelkedett, ám nem is kicsit, hiszen a gyümölcsök esetében ez 39 százalékos drágulás, a sertéshús tekintetében 20,7 százalékos, míg az idényáras élelmiszerekre 19,1 százalékkal kell többet fizetnünk. 

Egy évvel ezelőtthöz képest 11,1 százalékkal drágultak a dohányáruk, míg a szeszes italok esetében ez 2,4 százalék. Ám van olyan is amire nem kell annyit fizetnünk most, mint 12 hónappal ezelőtt ez nem más, mint az üzemanyag, itt 22 százalékos csökkenést jelentettek. 

A szolgáltatások tekintetében is jobban a zsebünkbe kell, hogy nyúljunk, ugyanis a KSH adatai szerint a lakásjavítás, karbantartás 11,7 százalékkal ment föl, a járműjavítás 9,3 százalékkal, és még a postákon is drágulás figyelhető meg tavaly májushoz képest, pontosan 9,5 százalékkal emelkedtek a szolgáltatásaik árai

Nektek is szembetűnőbb, hogy idén jobban a zsebünkbe kell nyúlnunk egy-egy bevásárlásnál?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: