2020. 05. 09., Szombat, 19:04

Megkezdődött pénteken az enyhítések utáni első hétvége – Dugig volt a Noszlopy sor

Miután hétfőtől életbeléptek az új rendelkezések, kicsit fellélegezhettünk, hiszen a korábban elég lekorlátolt életünk felszabadultabb lett, legalábbis vidéken. Egyre többen voltak az utcán, mindenki kiélvezte a tavaszias időjárást, hogy végre kiszabadulhat otthonról, és egyre inkább vártuk már a másfél hónap utáni első szabadabb hétvégét.

Ami pénteken el is kezdődött, és a város legnépszerűbb éjszakai területe a Noszlopy sor is újra hadrendbe állt. Az itt található vendéglátóegységek szinte mindegyike kitárta kapuit és várta a már kiéhezett vendégeit, ám gondoskodniuk kellett arról, hogy a rájuk vonatkozó szabályozásoknak is eleget tegyenek, a vendégeik biztonságának érdekében.

Lazítanak a kíjárási korlátozáson vidéken - Nyithatnak az éttermek, kávézók, strandok

Lazítanak a kíjárási korlátozáson vidéken - Nyithatnak az éttermek, kávézók, strandok

Orbán Viktor miniszterelnök Facebook oldalán jelentette be a kijárási korlátozás módosításait.

És bár mondhatnánk, hogy mindenhol sikerült is mindezt megugrani, ám míg voltak helyek, ahol tettek óvintézkedéseket, szellősebben rendezték az asztalokat, volt kézfertőtlenítési lehetőség, az alkalmazottak pedig kesztyűben néhol szájmaszkban szolgáltak ki, volt olyan placc is, ahol csak látszat volt mindez. 

Ahogy arra számítani lehetett, most egyszerre mindenki megindult és szórakozni vágyott, minden hely zsúfolásig megtelt, így ahol nem voltak elég távol egymástól az asztalok, a vendégek egymás hegyén-hátán foglaltak helyet. Mindezek ellenére sem történt semmiféle lépés az üzemeltetők részéről, nem volt mondjuk létszámstop, így egyre többen már csak álldogáltak az asztalok között vagy épp a szökőkútra, korlátokra vagy a közterületre pluszban kihelyezett székekre és sörpadokra ültek, zsúfolásig töltve a területet, amit pont a szabályozással kívántak volna a törvényhozók elkerülni.

Ezen szabályok betartása nem csak a vendéglátóhelyek, de a saját felelősségünk is, amely felelősség alkoholban könnyen oldódik, ezért arra számítottunk, hogy majd a rendvédelmi szervek fognak néha az orrokra koppintani, hogy srácok, kicsit álljatok távolabb, hagyjatok egymásnak teret. Rá is kérdeztünk hét közben náluk, válaszukban pedig azt írták:


A kaposvári rendőrök a hétvége során is megfelelő létszámmal jelen lesznek, és visszatérően ellenőrzik a város, valamint a környező települések nyitva tartó vendéglátóegységeit. A járványhelyzet következtében fellépő feladatok ellátása folyamatosan biztosított. A cél továbbra sem a büntetés, hanem a járvány terjedésének lassítása a korlátozások érvényre juttatásával.

Rendőrrel viszont mi a Noszlopy soron az éjszaka folyamán nem nagyon találkoztunk, holott a város legfrekventáltabb helyéről lévén szó, szinte már egymáson csüngtek minden egységben az emberek, mégsem szólt rájuk senki, de még csak ennek elkerülése vagy megszüntetése végett se voltak lépések a vendéglátók részéről, ami a jelenlegi helyzetben igencsak veszélyes lehet. Elég csak a Dél-Koreában történtekre gondolni, ahol azt hitték sikerült legyőzni a járványt, mégis az újranyitást követően csak egyetlen fertőzött férfi ment el bulizni, és legalább 1510 emberrel is összefuthatott aznap éjjel, aggódnak is most az országban, hogy berobbanhat újra a járvány.

Nyitnak a kaposvári sörözők, kávézók is! Itt a lista!

Nyitnak a kaposvári sörözők, kávézók is! Itt a lista!

A korlátozások enyhítésével kezd ébredezni tavaszi álmából a kaposvári vendéglátás, az éttermekkel együtt egyre több söröző, kávézó nyitja újra teraszát a vendégek előtt. Egy csokorba gyűjtöttük a belvárosi egységeket, hogy nektek már ne kelljen! 

A lazításoknak tehát mind örülhetünk, ám sokan elfeledkeznek arról, hogy bizony attól még továbbra is van néhány szabály, amit be kell tartani a saját biztonságunk érdekében. Ezért viszont nem mindneki tesz, de nem is emlékezteti rá őket senki.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: