2019. 04. 15., Hétfő, 11:03

Mozgássérült 7 éves fiún segített a közösség ereje

​Olvasónk hívta fel figyelmünket Hanzel Gergő történetére, aki a kaposvári Napsugár Rehabilitációs és Módszertani Központban tölti hétköznapjait.

A hét esztendős Gergő a somogyi Belegben lakik, de Kaposvárra jár egy rehabilitációs óvodába, hiszen 6 hónapos korában derült ki, hogy gerincvelő daganata van, így járni nem tud, kerekesszékbe kényszerült. 2013-ban egy megbetegedés során légzésnehézség lépett fel nála, így ezért gégekanült kell viselnie, hogy elszívja a termelődő váladékot testéből. Ez az eszköz kényszerült most cserére, amelyet a család nehéz anyagi helyzete miatt nem tudott volna finanszírozni, így a közösség erejéhez fordultak segítségül.

A levelet a napokban kaptuk kézhez, egyértelmű volt számunkra, hogy rögtön segítünk nekik, hátha sikerül néhány támogatót szereznünk számukra. Ám mire az első sorok írásához értünk, boldogan láttuk, hogy a tegyjot.hu oldalon indított adománygyűjtés sikeresen révbe ért, és a pénz az új eszközre összegyűlt.

Gergő így megkaphatja az új gégekanült, hogy ennyivel is könnyebb legyen ennek a rendkívül okos, csupaszív fiatalnak az élete, mi pedig boldogan vesszük tudomásul, hogy vannak még jó emberek ebben a világban.

Gergő nevében is köszönjük!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: