KÖRBEESSZÜK A VÁROST: Cser Vendéglő/Rendőrségi konyha

2018. 03. 20., kedd, 13:09

KÖRBEESSZÜK A VÁROST: Cser Vendéglő/Rendőrségi konyha

A hónap elején már hírt adtunk róla, hogy új helyszínen nyílik újra a tűzeset következtében bezárt, közkedvelt Rendőrségi konyha. Azóta kiderült, a Cser Vendéglő ad otthont az újraindult konyhának, ahogy írják "változatlan ízekkel és választékkal". Mi pedig a teszt a lelke mindennek címszóval meglátogattuk őket a mai hűvös, keddi napon.

Csakúgy, mint a Béke, vagy HEK étterem látogatásakor, kisebbfajta időutazásban lehet része annak, aki elhagyja a belvárost és a Cseri Park mellett lévő Cser Vendéglőben költi el ebédpénzét. Tudjátok, hogy nálam ez semmiképp nem jelent hendikepet, kedvelem a 90-es évek hangulatát árasztó vendéglőket, melyekből egyre kevesebbet találni manapság. Bár az étterem nem minden része hordozza magán ezeket a jegyeket - új nyílászárók, járólap - a szocreál bútorzat elég erős hatással van az összképre, kiváltképp a háromlábú, vörös bársonnyal bevont ülőalkalmatosságok.

 

 

Naponta öt féle normál és egy paleo menüből választhatnak a betérők, az alap kínálat a klasszikus magyar fogásokra építkezik, különösebb gasztro csúcsforradalmat nem dédelgetnek a konyhán.

Miután elfoglaltuk helyünket, a közvetlen személyzet egyik tagja azonnal az asztalunknál termett az első fogással, mely ezen a napon magyaros tarhonyalevest jelentett. A leves tálban érkezett, azaz "végtelenített formában" és bár minden volt benne, kissé hígnak találtuk, de egy plebejus ételtől nem is vártunk mást.

 

Magyaros  tarhonyaleves

Kissé meglepett, hogy paleo étel is választható - ami mindenképpen jó pont -, ki is kellett próbálnom. Baconba göngyölt csirkemáj, káposztasaláta volt a keddi ősember-menü, a tányéron egészséges mennyiségű máj és hatalmas adag káposzta érkezett. A göngyölt májak egészen finomak, a szalonnának köszönhetően pedig kellőképp szaftosak és porhanyósak. A tisztességes adag, extra ropogós káposzta köretbe szeltek némi lilahagymát is, ami határozottan jót tett neki, legközelebb én is így készítem.

 

Paleo menü: Baconba göngyölt csirkemáj, káposztasaláta

Bandi a mézes-mustáros csirkemell-makaróni kombó mellett tette le voksát, amit nem is bánt meg, megpillantva a tányér széléig érő tésztahalmot a szintén nem kevés szósszal leöntve. A rövidre vágott tészta épp megfelelő állagú volt, nem ragadt össze, a mézes-mustáros szósz pedig emberes adag, ízletes csirkét rejtett. Az adag felénél be is dobta a törülközőt, majd hátradőlve a "garbót ne húzzatok ha ilyet esztek!" konklúziót bírta még megfogalmazni.

 

Mézes-mustáros csirkemell makarónival

Az ebédet helyben készült erdei gyümölcsös joghurtos kockával tetőztük be, ami - ahogy a képen is látszik - bármelyik belvárosi cukrászdával felveszi a versenyt a külcsínt és a tartalmat illetően is, csillagos-holdas-napos ötös!

 

Helyben készült erdei gyümölcsös joghurtos kocka

Összesen 1815 forintocskát fizettünk ezért a kétszemélyes ebédért, mely mennyiségében és minőségében is bőven megállja a helyét ár-érték arányban saját kategóriájában, ami a készséges kiszolgálással és a kissé retro hangulattal együtt, egy kellemes élmény marad számunkra, alkalomadtán szívesen visszatérnénk.

 

Nektek mi a véleményetek a konyhájukról? Kommentben várjuk a tapasztalatokat!

Eddigi tesztjeinket ITT találjátok!

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: