2018. 02. 28., szerda, 11:18

Nagyon úgy tűnik, mégsem megoldás az e-cigi, sőt...

Rossz hírek érkeztek a tengerentúlról az e-cigarettát használók számára, hiszen a lassan egy évtizede forgalomba levő, kevésbé károsnak beharangozott eszközök sokkal veszélyesebbek, mint azt korábban hittük.

Mindkettő kézben marad

A Kaliforniai Egyetem kutatói két év alatt közel 70 ezer embert vizsgáltak meg, amely során elég aggasztó adatok láttak napvilágot. A legtöbb vizsgált alanyuk ugyan áttért az e-cigire, de a hagyományos cigarettától se szabadult meg, csak kevesebbet szívott belőle. Azok között, akik mindkét félét naponta szívják, a korábban véltnél sokkal nagyobb, ötszörös a szívrohamkockázat.

 

 

A hagyományos cigire való áttérés első lépése

A fiatalok körében ráadásul nagy divatnak örvend most az e-cigi használata, amely a tanulmányok szerint csak az első lépés a rendszeres dohányzás felé, hiszen az először e-cigit használók körében sokkal gyakoribb, hogy később áttérnek a hagyományos cigarettára.

 

 

Betegségek sorát okozhatja

Az ugyan továbbra is helytálló, hogy az e-cigaretták sokkal kevesebb rákkeltő anyagot tartalmaznak, viszont nagy koncentrációban összefüggésbe hozták használatukat szív- és keringési betegségekkel és nem daganatos tüdőbetegségekkel, amelyek a mérgeknek és mikroszemcséknek köszönhetők, amelyeket az e-cigi nagy mennyiségben tartalmaz.

 

 

Nincs más, le kell szokni...

Összességében tehát elmondható, hogy az e-cigi nem megoldás sőt, további betegségeket is okozhat hosszú távon, így az egyetlen megoldás továbbra is a leszokás, mind a hagyományos, mind pedig az e-cigarettákról.

 

Ki tette már le a cigit?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: