2017. 02. 27., Hétfő, 16:41

„Nemszeretemamarhapörit” – vicces kaposvári wifi nickek

Biztosan mindenki találkozott már igazán meglepő wifi elnevezésekkel Kaposvár közterületein, magánlakásain. Ez alól mi sem voltunk kivételek, így eldöntöttük: mutatunk nektek pár igazán kreatív, humoros vagy iszonyat ciki megnevezést!

Nemrég egyik ismerősünknél bandáztunk, s mivel a mobilnet nem túl gazdaságos videónézéshez, rafkósan ingyen wifi után néztünk. Ezután azonban nem bírtuk eldönteni, hogy sírjunk vagy nevessünk, ugyanis olyan elnevezésekkel találkoztunk, amiket azóta is csak nehezen tudunk megemészteni. Egy házban megtalálni a „Kaposváripatkányokat” és Róbert Gidát, hááát… szerencsénk volt. Reméljük azért nem egy rágcsálókkal teli szobára utal az előző elnevezés.

Mit üzen a wifi?

Üzenetként is funkcionálnak egyes kaposvári wifinevek. Ebben a kategóriában a Losonc köz egyik társasházánál indultak versenyzők az „Eztfejcsdmeg” „Nincsingyennet” valamint az erre válaszul érkező „Nemkellaneted” megnevezésekkel, de találkoztunk nyomdafestéket alig tűrő „jelmondatokkal” is. Egyik a miniszterelnökünket buzdítja házaséletre angolul, a másik egy felhívás, ami az üzenet tárgykörbe is elmenne: „anyádracsatlakozz”. Nice!

Szóvicc

Külön csoportért kiáltott néhány igazán kemény elnevezés. Egyebek között a fegyvervannálam, TEKTEKTEKmegfigyelés és a vörösbrigádok. És persze vannak cukiságok, mint a Vajasnudli, Ingyombingyom, NYAFI, ManoNet, Lek(kapos)vár, a Muhahaha és Nyihaha.(Nem, nem istállók mellett találtuk.) Azt nem tudjuk, hogy a kitalálóik mit éreztek vagy mennyire lehettek alkoholos befolyásoltság alatt, mindenesetre biztosan elkönyvelhetik az egyedi címek megalkotásáért járó pacsit…

Hú, de finom

A legjobbak azonban még hátra voltak. Ki gondolná, hogy egyesek annyira szeretik a hasukat, hogy még a wifi nevüket is ételekre/éttermekre változtatják. Így nem is meglepő, hogy a következő alanyunkat kedvenc falatozója a Béke étterem ihlette. Ám azzal, hogy kijelenti miként ő a „Békébőlrendel” olyan ingyen reklámot csinált a helynek, hogy még a marketingesek is csak kapkodnák a fejüket. Ugyanez igaz a húslevest népszerűsítő jelzésre, vagy éppen a nem túl gasztroturista barát „nemszeretemamarhapörit” kódra. A legjobb az egészben, hogy ez pont egy lépcsőházban található az Arany János utcában.

Rövid kutatásunk szubjektív, mindenkinek máson akadt volna meg a szeme. Sok trágársággal nem találkoztunk, ami jó jel. Barátunkról, ismerősünkről sok mindent elmondhat, hogyan nevezi el wifijét, ítélni azonban ebből nem feltétlenül szerencsés. Maximum csak röhögjünk egy jót. Ahogy mi is tettük!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: