2016. 11. 08., kedd, 14:48

Szerintünk ez most a város legfinomabb pizzája!

Sokat emlegetett Nagy kaposvári pizzatesztünk készültekor volt egy étterem, amelynek pizzája kimaradt a tesztből, minél fogva nem szállítottak ki. Ez nem más, mint a Pergola volt, de most hogy ők is engedtek a nyomásnak és kiszállításra is sütnek, elhárult az akadály, így vígan rendeltünk egyet.

A klasszikus, paradicsomos alap - sonka - kukorica - sajt feltétes pizzát 12:20-kor rendeltük és 45-kor már szólt is a csengő. Egészen gusztusos látvány fogadott, akár a helyszínen is megállta volna a helyét. Főbb jellemzői: szép szabályos forma, szokatlanul vékony tészta, rusztikus, enyhén barnára sült széllel. 

 

 

Az olaszosan vékony tészta részünkről nagyon pozitív élmény, a széle is kellemesen ropog, mégsem száraz. Az enyhén fűszerezett pizza alap, csakúgy mint a plusz szósz amit kértünk, igazi paradicsomról árulkodnak.

Feltét fronton is elégedettek vagyunk, már ránézésre sem a középszerű pizzériák által használt olcsó pizzasonka/sajt(nak látszó tárgy) kombinációja volt a pizzán és ezt a kóstolás is megerősítette.

Sőt az elfogyasztása utáni éjszakán, az ilyenkor szokásos szomjan akarunk halni és a Bajkál-tó sem lenne elég sztori is elmaradt, szóval abszolút heppi az end!   

 

A helyzet az, hogy ennek a pizzának a tésztája az, ami klasszisokkal jobb az általunk teszteltek 90%-nál. Ugyan az ára is magasabb, így hát hogy megér-e nektek durván 600 Ft-tal többet, azt döntsétek el ti!

 

További ESZEMISZOM cikkeink ITT!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: