2023. 12. 24., Vasárnap, 11:31

Összegyűltek az adományok, karácsonyi ajándékként vittük őket házhoz az Összefogás családjaihoz - VIDEÓ

Minden eddigi Összefogásunknál nagyobb feladatot vállaltunk be idén, hiszen azon kívül, hogy kaposvári rászoruló családok és intézmények számára szükséges tárgyi adományokat vittünk házhoz karácsonykor, ezúttal egy beteg kaposvári kisfiú gyógyulásához is hozzá kívántunk járulni egy nagyobb összegű támogatással. Nem volt kis feladat, de csapatunk ezúttal is minden követ megmozgatott a sikeres adománygyűjtés érdekében, és büszkén jelenthetjük: minden eddigi adománygyűjtésünknél többet sikerült segítenünk családjainknak!

De csak szépen sorjában. A segítségetekkel Zsuzsa néni számára is mindent sikerült beszerezni. Vittünk neki mikrohullámú sütőt, tányér- és edénykészletet, ágyneműt, gázpalackot, rengeteg élelmiszert, tisztító és tisztálkodási szert és még tűzifát is. Nagy segítségünkre volt ebben a kaposvári KÖTÉL Egyesület, ezúton is köszönjük nekik, hogy számíthattunk rájuk! Ezen felül Zsuzsa néni közben megkapta az önkormányzati lakást is, amit viszont fel kellett volna újítania beköltözés előtt. Ebben is segítségére siettünk, hiszen az RFID Magyarország megígérte, hogy januárban felújítja Zsuzsa néninek a lakást!

A Kende család számára ahogy a bevezetőben is említettük az Összefogás története során első alkalommal vittünk ki az egyik családhoz csak pénzadományt. Hogy biztosan jelentős segítséget nyújthassunk, a kaposvári Rotary Club állt ügyünk mellé, akik szintén több akciót szerveztek és rengeteg pénzt gyűjtöttek, hogy a család számára a kezelés során felmerülő esetleges költségek fedezve legyenek.

Örömmel jelenthetjük, hogy a kaposvári Rotary Club és a Nagy Kaposvári Összefogás összesen 1.1 millió forintot gyűjtött Leviéknek, amelyet a Rotary Club elnökével, Dr. Káposztás Zsolttal át is adtunk még karácsony előtt nekik.

Ezen felül olvasóink egy csapata felajánlotta, hogy a teljes utazási és lakhatási költségüket átvállalja, így már nyugodtan utazhat a család az Egyesült Királyságba, hogy Levente végre meggyógyulhasson!

Ezt követően a Mezei családhoz vezetett utunk, ahol a két apróság már napok óta izgatottan várt minket. Meg is volt rá minden okuk, hiszen rengeteg adományt szállítottunk házhoz nekik és minden karácsonyi kívánságukat teljesítettük! De vittünk nekik új ágyat matraccal, porszívót, mosógépet, hajszárítót, okostelefonokat, rengeteg játékot, tartós élelmiszert és tisztítószereket. Természetesen mindezeken felül december 24-én minden családhoz eljuttattuk a Trattoria La Príma felajánlását is, hiszen ahogy a korábbi években, idén is ők készítették családjainknak a karácsonyi lakomát!

Végül, de nem utolsósorban a Vadvirág Óvoda felé vettük az irányt, hogy 77 apróság a karácsonyát aranyozzuk be. A három csoport egy szobában várt bennünket karácsonyi dalokkal, és egyre nagyobb izgalommal várták, amint a kisteherautónyi játékot végre mind behordjuk nekik. Mikor végeztünk, már csak a hangos kacajokat és nevetést lehetett hallani, amint a játékokat végre magukhoz vehették! Nagy segítség volt ez számukra, főleg ha majd kint is játszhatnak velük végre!

Mindezeket a sorokat követően szeretnénk még egyszer megköszönni MINDNEKINEK, legyen az egy olvasónk, segítőnk, támogatónk vagy épp egy cég, egy sportegyesület, akár egy kávézó vagy diszkont, akik idén is ügyünk mellé álltak, és valamilyen formában támogatták a Nagy Kaposvári Összefogást.

Hatalmas örömet okoztak a rászoruló családjainknak és a gyerekeknek!

Köszönjük!

Végezetül szeretnénk mindenkinek nagyon-nagyon

boldog, békés karácsonyi ünnepeket kívánni!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: