2023. 04. 12., Szerda, 11:26

Egy részeg amerikai próbált bejutni a Parlamentbe, kész kabaré lett belőle - VIDEÓ

Az Országgyűlési Őrség egyik tagját is orrba csavarta őrjöngés közben.

A 21 éves amerikai állampolgár április 4-én, éjjel 2 órakor meglehetősen ittasan megközelítette a Parlament egyik kapuját, és megpróbált az elzárt területre a záróláncot átmászva bejutni. A fiatal cselekményét látta az Országgyűlési Őrség szolgálatban lévő tagja, aki magyar, majd angol nyelven is tájékoztatta, hogy a területre nem léphet be, valamint távozásra szólította fel. A férfi az ismételt felszólítások ellenére sem ment el, hanem többször megpróbálta a láncot átlépni, melyet az országgyűlési őr úgy akadályozott meg, hogy a tenyerével a vállánál megtartva tartóztatta fel a fiatalt. Ezt követően a férfi elfutott a Szalay utca irányába, majd

a Parlament XVII-es kapujával szemben található láncot kikerülve belépett az elzárt területre, és ott ököllel legalább két-három alkalommal a hivatalos személy arca felé ütött. Az ütések egyike eltalálta a főtörzsőrmester orrát, aminek következtében 8 napon belül gyógyuló vérző sérülést szenvedett.

https://www.youtube.com/watch?v=Z9zhZi-_cRA

A férfit az elkövetéstől számított 55 órán belül a Pesti Központi Kerületi Bíróság elé állították, ahol egy év - végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett - szabadságvesztésre ítélte és 2 évre kiutasította Magyarország területéről.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: