2022. 06. 23., Csütörtök, 11:51

Láncra verve a szabad ég alatt, élelem és víz nélkül - Így tartottak 10 kutyát Kaposváron - VIDEÓ

Elképesztő körülmények között tartott 10 kutyát két kaposvári ingatlan udvarában egy 53 éves férfi, az állatok kötelező oltás, élelem, ivóvíz, valamint az időjárás viszontagságai ellen védő nyughely nélkül, láncokkal és kötelekkel kikötve élték sanyarú életüket.

Az ügy adatai alapján a Somogy Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályának munkatársai, valamint a hatósági állatorvos június 21-én, helyszíni eljárásuk során olyan körülmények közt tartott kutyákat találtak két kaposvári ingatlan udvarában, ami az állatok maradandó egészségkárosodásához vezetett.

A kötelező oltás, elegendő élelem, ivóvíz, valamint az időjárás viszontagságai ellen védő nyughely nélkül tartott négylábúak megkötésére használt kötelek és láncok több sérülést is okoztak az állatok nyakán.

A helyszínre érkező egyenruhások összesen 10 kutyát foglaltak le, elhelyezésükben egy kaposvári civil szervezet nyújtott segítséget a hatóságoknak. A rendőrök egy 53 éves helyi férfit előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók állatkínzás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: