2022. 05. 02., Hétfő, 09:42

Ömlenek a hamis parfümök hazánkba, egymilliárd forintot érő szállítmányt is fogtak - VIDEÓ

Az elmúlt napokban két nagyobb fogásról is beszámolt a NAV.

Az első és nagyobb fogás egy 40 ezer hamis parfümöt tartalmazó konténer volt a Távol-Keletről, melynek piaci értéke meghaladta az egymilliárd forintot is. Egy elektronikai szállítmány áruvizsgálatán a nagykanizsai Vámudvarban a pénzügyőrök a bejelentett termékekből feltűnően keveset találtak, azonban a konténer hátuljában lévő kartondobozokban különböző márkájú (Yves Saint Laurent, Calvin Klein, Hugo Boss, Thierry Mugler, Armani stb.), helytelen feliratú parfümök lapultak.  Az előzetes szakértői vélemény szerint valamennyi termék hamisítvány, amiket a védjegy tulajdonosainak engedélye nélkül hoztak forgalomba. 

Most pedig az M7-es autópálya Fejér megyei szakaszán egy horvát járműből került elő 420 üveg, közel 13 millió forint értékű hamis parfüm. A csomagtartóban különböző márkajelzésű Versace, Joop, Lancome, Paco Rabanne, Giorgio Armani, Dior, Yves Saint Laurent, Dolce Gabbana parfümöt találtak melyet lefoglaltak, és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak. 

A hamisított termékek kiszűrése a piacról azért is fontos, mert azok nem csak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve is egészségügyi kockázatot jelentenek.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: