2022. 01. 26., Szerda, 10:06

Maguk vitték házhoz a Diamant lányok adományaikat a Borostyánvirág Anyaotthonnak - VIDEÓ

A rendkívül sűrű program ellenére az 1. MCM-Diamant Kaposvár női röplabdacsapata egy adománygyűjtést is beiktatott az edzések és mérkőzések közé sőt, fontosnak érezték mindezt saját maguk kiszállítani az anyaotthon lakói számára.

Míg decemberben a mi Összefogásunkhoz csatlakoztak, januárban is belefért némi közösségsegítő cselekedet a lányoknál, akik az elmúlt napokban a #nemluxustaska adománygyűjtő kampány során töltötték meg táskáikat minden jóval. Ugyan maga a mozgalom arról szól, hogy a már nem használt, női táskákat töltik tele higiéniás termékekkel nélkülöző társaiknak, a Diamant lányok ennél továbbmentek, és hatalmas szatyrokkal és dobozokkal, bennük a felsoroltakon kívül tartós élelmiszerrel és némi édességgel érkeztek meg a kaposvári Borostyánvirág Anyaotthonhoz.

- Minden januárban országszerte megtartják ezt a #nemluxustaska adománygyűjtő kezdeményezést, innen jött az ötlet - mesélte nekünk Lacombe Zsófia, az 1. MCM Diamant Kaposvár sportigazgatója. Úgy gondoltuk, hogy ha már tudjuk célirányosan adni, nem pedig be egy központi gyűjtőpontra, akkor már kaposvári csapatként helyi embereknek segítünk.

Egyébként engem is megleptek a lányok amikor szembesültem vele mennyi adományt hoztak be a központba, mindezt a szabadnapjukon egy rendkívül kemény meccs és hosszú utazás után.

- Főleg tartós élelmiszert hoztunk, tészta, liszt, konzervek, és mivel tudtuk, hogy sok gyerek is él a falak között némi édesség, gumicukor, csoki, kifestők és játékok is kerültek a dobozokba, de természetesen az alapötletet követve higiéniai termékeket is adományoztunk.

A Diamant lányai is támogatják az Összefogás családjait

A Diamant lányai is támogatják az Összefogás családjait

Városunk csapatai sorra csatlakoznak a Nagy Kaposvári Összefogáshoz.

- Mikor Zsófi megemlítette nekünk az ötletet én személy szerint nagyon örültem ennek az adománygyűjtő akciónak, hiszen ez az első alkalom mióta itt vagyok, hogy személyesen is segíthetek a rászorulóknak és gyerekeknek - tette hozzá Tatjana Matic, a Diamant csapatkapitánya.  

Éppen ezért izgatottak is voltunk, és ugyan az előző nap éjjel fél 1-kor értünk haza Nyíregyházáról a mérkőzésről, reggel már mentünk is együtt a lányokkal és nagyon sok dolgot vettünk és gyűjtöttünk össze a kosarunkba, hiszen tényleg érdemben szerettünk volna segíteni a rászorulóknak.

Követendő példa, nemes cselekedet a lányoktól!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: