2021. 10. 25., Hétfő, 11:08

Óriási sikernek örvend a biciklis iskolabusz Barcelonában - VIDEÓ

via

Péntek reggelente bicikliző, hátizsákos gyerekek tömege lepi el Barcelona utcáit.

Öt spanyol család gondolt egy nagyot, majd kerékpárral mentek gyerekeikkel iskolába az egyik pénteken, majd egy hónap alatt rengeteg szülő és gyermek csatlakozott hozzájuk. A bicibús vagyis bicajbusz Barcelona Eixample nevű városrészében él, olyan elven, mint egy valódi iskolabusz: három megállónál tudnak csatlakozni, illetve leválni a résztvevők, maga az útvonal, pedig három nagyobb iskolát is érint. A szervezők hetente közzéteszik az útvonalat és a csatlakozási pontokat.

A közösség egyik célja, hogy az említett városrészben is legyenek iskolabarát sávok, amelyek megfelelően vannak leválasztva az autósforgalomtól, így pedig a 3-7 éves gyerekek is biztonságosan tudjanak közlekedni.

A legutóbbi alkalommal már 120 biciklin 150 gyermek és szülő vonult iskolába. Ez olyannyira népszerű lett, hogy a városvezetés elrendelte, hogy kéthetente a helyi rendőrség biztosítsa a bicikliseket, a lakosok viszont kikövetelték, hogy ezt hetente tegyék meg. A rendőrség karácsonyi szünetig biztosan ott lesz a gyerekek mellett, decemberben pedig a városi tanács tovább egyeztet a programról.

Mennyire menő már.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: