Aris Aris

2021. 08. 27., péntek, 10:25

Rátámadtak egy női sofőrre Siófokon, letörték a tükrét, ütötték az ablakát - VIDEÓ

Még a nyár elején támadt rá egy nőre Siófokon egy férfi, aki azt hitte, az előtte haladó nő büntetőfékezett. Az ügyészség most 6 hónap fogházbüntetésre ítélte.

A Siófoki Járási Ügyészség garázdaság vétsége és kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt gyorsított eljárásban emelt vádat azzal a férfival szemben, aki egy vélt büntetőfékezés miatt akart bosszút állni.

Büntetőfékezéssel okozott csúnya balesetet egy 42 éves nő Kaposváron

Büntetőfékezéssel okozott csúnya balesetet egy 42 éves nő Kaposváron

A mögötte haladó autósra háromszor is ráfékezett minden ok nélkül, az utolsó alkalommal viszont a sértett az ütközést elkerülendő elrántotta a kormányt, és felborult. A balesetet okozó nő ügyet sem véve a balesetről továbbhajtott.

A vád szerint a vádlott 2021 júniusában 7-es számú főúton gépkocsival kikanyarodott a sértett elé, aki később a belső sávban megelőzte, majd visszasorolt elé, és elkanyarodott jobbra egy mellékutcába. A vádlott az asszony manőverét „büntetőfékezésként” értelmezte, ezért indulatba jött, és követni kezdte őt. Ezt a sértett is észlelte, majd egy idő után azért, hogy kivonja magát a veszélyhelyzetből, a gépkocsijával félre állt, és védekezésként magára zárta az ajtót.

A vádlott ekkor indulatosan és kiabálva a nő autójához sietett, aminek megpróbálta kinyitni a vezető oldali ajtaját, mivel azonban ez nem sikerült, több alkalommal a gépkocsira ütött, illetőleg egy jól irányzott mozdulattal kitörte a visszapillantó tükör üvegét is, majd távozott a helyszínről.

A sértett azonban a telefonjával videófelvételt készített a történtekről, ezért a siófoki rendőrök még aznap elfogták a férfit. A sértett gépkocsijában a rongálás következtében közel 200.000,-Ft-os kár keletkezett.

 

A Siófoki Járásbíróság a bíróság elé állítás keretében megtartott tárgyalás során az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a férfit, akivel szemben 6 hónap fogházbüntetést szabott ki, melynek végrehajtását 1 évi próbaidőre felfüggesztette.