2021. 05. 17., Hétfő, 10:56

A Tour de Hongrie egyik legnagyobb bukása Nagykanizsán - Egy pályamunkást ütöttek el - VIDEÓ

Vasárnap véget ért a Kaposvárt is érintő 42. Tour de Hongrie, melynek végső szakaszán a versenyzők a budapesti Hősök terén értek célba. Az utolsó, 92. kilométeres szakaszt Edward Theuns nyerte, míg összetettben az ausztrál Damien Howson diadalmaskodott.

Az idei Tour de Hongrie több okból kifolyólag is emlékezetes volt, az őrült versenyek és hihetetlen szakaszokon kívül a nézők több bukást is láthattak, melyek közül az egyik legnagyobb épp Nagykanizsán történt. Itt az egyik körforgalom előtt az út teljes szélességében feltorlódott a nagyjából 40-50 km/órával száguldó mezőny, melynek hátrébb haladó tagjai már nem tudtak időben reagálni az egyik kanyar előtt, így elütötték az úton álló útvonal-biztosítót, aki a feladatát végezve jelezte a veszélyt. A hatalmas bukásban az egyik biciklis eltörte a kulcscsontját, a többiek kisebb sérüléssel megúszták a horrorisztikus balesetet.

Egyébként Kaposváron is volt egy kisebb baki, az egyik versenyző a Baross Gábor utca végén található körforgalomban hibázott és esett el, ám ő sérülés nélkül megúszta, és be is fejezte a versenyt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: