Adri Adri

2021. 05. 12., szerda, 09:35

Ellopta exe pénztárcáját és mobiltelefonját csak azért, hogy bosszúból a Balatonba dobja - VIDEÓ

Haraggal vált el a balatonszentgyörgyi férfi és párja, a nő ezért bosszúból belopózott exe házába, ellopta a férfi pénztárcáját és a mobiltelefonját majd a strandhoz ment és a vízbe dobta azokat. Pechére a szomszéd biztonsági kamerája mindent rögzített.

A 63 éves nő 2021 február elején, kapcsolatuk megszakadását követően költözött el az élettársa balatonszentgyörgyi házából, azonban a haragos elválás miatt nem sokkal később azzal a céllal tért vissza, hogy bosszúságot okozzon a volt párjának. Mivel kellő helyismerettel rendelkezett, a vádlott a kerítésen átmászva az udvarról körülbelül egy órán át észrevétlenül figyelte az ekkor is a házban tartózkodó sértettet, majd egy sétabottal elfordította a házra felszerelt biztonsági kamerát.

Amikor a sértett felment az emeletre, a nő a nyitott ajtón keresztül beosont a házba, ahonnan egy igazolványokat és bankkártyákat tartalmazó pénztárcát, valamint egy mobiltelefont vitt magával összesen 277.500 forint értékben.

A jogtalanul eltulajdonított értékeket a vádlott azonban nem sokáig tartotta magánál, azokat egy közeli strandon a Balatonba dobta. Az eseményeket a szomszéd házra felszerelt biztonsági kamera rögzítette, a felvételek alapján a marcali nyomozók rövid időn belül azonosították és elfogták az elkövetőt, aki a bűncselekmény elkövetését beismerte.

 

A Marcali Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség büntetővégzés meghozatalára irányuló kezdeményezéssel pénzbüntetés kiszabására és vagyonelkobzás alkalmazására tett indítványt a vádlottal szemben.