Marek Marek

2021. 04. 30., péntek, 09:32

Ruhaválogatás közben letette a pénztárcáját a turiban, egy perc múlva már új gazdája volt - VIDEÓ

Bárhol előfordulhat hasonló eset, és sajnos elő is fordul, ha nem egy talpig becsületes idegen találja meg az elhagyott pénztárcát.

Egy nő egy balatonlellei turkálóban válogatott a ruhák között, amikor a ruhaméretek ellenőrzésekor letette pénztárcáját az árukra, majd a tárca nélkül ment tovább. Ezt követően egy férfi is a ruhákhoz lépett, és egyből észlelte az őrizetlenül hagyott pénztárcát, amit megmutatott a bevásárlókocsit toló társának. A vádlottak együtt néztek bele a férfi által kinyitott tárcába, és mivel abban nagyobb összegű készpénz (105.000 Ft) volt, ezért a nő azt táskájába rejtette.

A sértett 10 perc elteltével fedezte fel pénztárcájának hiányát és egyből a bolt vezetőségéhez fordult. Az üzletben felszerelt kamerafelvételek alapján jól látszott az elkövetők cselekménye, akiket fél órával később már egy másik üzlet parkolójában igazoltattak a fonyódi rendőrök. A terheltek a tárcát hiánytalanul visszaadták, így a 105.000 forint összegű elkövetési érték megtérült. Az ügyészség pénzbüntetést indítványozott a vádlottakkal szemben.

Az üzletben készült felvétel: