Aris Aris

2021. 04. 22., csütörtök, 12:40

A TEK segítségével törtek rá orvvadászokra Lengyeltótiban - VIDEÓ

Még januárban érkezett a bejelentés Buzsák külterületéről, hogy ismeretlenek engedély nélkül ejtettel el egy gímszarvas bikát, trófeáját pedig levágták. A nyomozók most bukkantak rájuk, otthonukban tartóztatták le őket a TEK segítségével.

Az eljárás adatai szerint 2021 januárjában Buzsák külterületén az akkor még ismeretlen tettesek engedély nélkül elejtettek egy gímszarvas bikát, a trófeáját pedig levágták. A hivatásos vadász tetten érte őket, ezért elmenekültek, zsákmányukat pedig hátra hagyták. A fonyódi rendőrök az adatgyűjtés során azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket a Terrorelhárítási Központ munkatársai 2021. április 21-én elfogtak és előállítottak a Fonyódi Rendőrkapitányságra. A lengyeltóti orvvadászoknál tartott házkutatás során többek között több lőfegyvernek látszó tárgyat, lőszereket, lőszerhüvelyeket, távcsöveket, hangtompítót, számszeríjat, valamint vadhúst foglaltak le.

 

A nyomozók az 52 éves férfit -őrizetbevétele mellett- orvvadászat bűntett és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, 45 éves társát pedig lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.