Adri Adri

2021. 03. 23., kedd, 13:23

Megjelentek a delfinek Velencében - VIDEÓ

Ritka látvány mikor két delfin ennyire bátor és közel merészkedik az emberekhez. 

A lagúnára épült Velence az egyik legnépszerűbb város a világon, ami nem is csoda, hiszen mindenkit elvarázsolnak keskeny, íves hidai, márvány épületei, hosszú, díszes gondolái. De a legérdekesebbé természetesen az utcák vízzel elárasztott csatornái teszik, és többek között ez vonzza mágnesként a turistákat.

Kristálytisztává váltak a velencei csatornák a karantén következtében

Kristálytisztává váltak a velencei csatornák a karantén következtében

Akadnak pozitív hatásai is a koronavírus-helyzetnek, a természetre nézve legalábbis. A gazdasági lassulás következtében Kínában soha nem látott mértékben csökkent a légszennyezettség, most pedig az olaszországi Velencéből posztoltak képeket a "megtisztult" csatornákról.

A koronavírus miatti korlátozásokkal azonban eltűntek a városból a turisták, és a motorcsónakok zúgása is megszűnt. Ahogy az embertömeg, úgy a vízi közlekedés sem zavarta már tovább Velence vizeinek élővilágát: tavaly már teljesen kitisztultak a csatornák, és megjelentek a vízi madarak, kisebb halak is, most pedig delfineket sikerült lencsevégre kapniuk az észak-olaszországi városban. Először a Szent Márk tér közelében bukkantak fel, aztán beljebb úsztak egészen a Canal Grandéig: