2021. 03. 08., Hétfő, 13:28

Magyar történelmet mesélve járta be Kaposvárt az amerikai vlogger - VIDEÓ

A Walking With Willie csatorna egy amerikai, pontosabban New York-i srácé, aki imádja a magyar történelmet, és azt az országban utazgatva, egészen egyedi köntösben meséli el követőinek. Bár a videós ugye amerikai, többször szólal meg magyarul, vagy éppen énekel, ahogy tette ezt legutóbbi, Somogyban készült videójában is.

Az István király rockopera Hála néked fejedelem című dalával indítja videóját külföldi YouTuber, aki többnyire a népszerű alkotásról beszél és arról, hogy mennyire lenyűgözte őt Vikidál Gyula alakítása Koppányként, Deák Bill Gyula Tordája, vagy a Rékát játszó Sebestyén Márta hangja.  

Kaposvár főterén találkozik egy magyar barátjával, majd megcsodálja Rippl-Rónai József szobrát, de járt a Kaposvár Arénánál, a belvárosban sőt, egy sajtos-tejfölös lángost is elropogtat séta közben, ami állítása szerint a legjobb, amit valaha evett.

Ezután ellátogatnak somogyvárra is a Szent László nemzeti emlékhelyre, de a somogyvámosi Pusztatorony sem maradhatott ki, végezetül Fonyódon zárják a napot a csodás balatoni naplementét csodálva egy üveg Csíki sörrel a kézben.


Természetesen az is elhangzik, hogy Somogy a legszebb magyar megye mind közül!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: