2021. 01. 26., Kedd, 13:00

Így tisztítják vírushelyzetben a kaposvári egységeket - VIDEÓ

A fertőtlenítés a koronavírus megjelenése óta új szintre lépett, szinte minden héten találkozunk valami új módszerrel, amely kellő védelmet ígér a vírusok és baktériumok ellen. Ilyen szolgáltatás a gyógynövény alapú antibakteriális kezelés is, amelyet már több kaposvári egységben kipróbáltak.

Mi ezúttal az Elevenbe néztünk le, hogy miként is zajlik egy ilyen művelet, ahol egy ismerős arcba botlottunk, hiszen Kiss Bence az autómosóján kívül a fertőtlenítés ezen módszerével is foglalkozik. Bence előbb elhelyezte az egységben a gépet, amely olyan ködöt bocsájt ki magából, mely semlegesíti a baktériumokat, gombákat, vírusokat de még a penészedés ellen is hatásos úgy az épületekben mint a járművekben. A világon ez az első környezetbarát fertőtlenítő szerkezet, amellyel a legtöbb helyi vendéglátós is tisztítja az egységeit.

A köd szépen lassan mindent ellep a helyiségekben, mely során egy olyan fátyol alakul ki a felületeken, ami garantáltan 2 hónapig hatásosan védi őket a megtelepedő vírusoktól, baktériumoktól. Az eljárás egyébként megfelelt többek között a KERNI, a TÜV és az SGS elvárásainak is, így világszerte elfogadott technológiáról van szó. Az egység méretétől függően akár egy óráig is tarthat maga a procedúra, melyet követően egy fél órás szellőztetés után már teljes körűen használhatóak is a helységek.

Fontos még kiemelni ebben az esetben azt is, hogy a procedúra teljes mértékben ártalmatlan az egységekben található élelmiszerekre, növényekre, italokra, így ebben az esetben még arra sincs szükség, hogy a termékeket a fertőtleníteni kívánt helységből kivigyük, megspórolva így a pakolászást.

 

Menő!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: