74nullanulla 74nullanulla

2020. 10. 09., péntek, 13:31

Hamis bankjegyekkel fizettek többször is Kaposváron, lebuktak - VIDEÓ

Rengeteg hamis bankjegyet találtak a rendőrök annak a párnak a cserépkályhájában, akik az elmúlt hónapokban a városban több helyen is hamis pénzzel fizettek.

Az eljárás adatai alapján 2020 szeptemberében és október elején az akkor még ismeretlen tettesek Kaposváron több üzletben hamis bankjeggyel fizettek. A Kaposvári Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya, a kitartó felderítő tevékenységük eredményeként, azonosította a feltételezett elkövetőket, akiket a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztálya munkatársainak segítségével 2020. október 7-én elfogtak és előállítottak a rendőrkapitányságra. A rendőrök a pénzhamisítóknál tartott házkutatás alkalmával a cserépkályhába rejtve nagy mennyiségű hamisnak tűnő bankjegyet foglaltak le.

A nyomozók az 54 éves Z. Ildikót és a 37 éves B. Gábort pénzhamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A kaposvári férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.