74nullanulla 74nullanulla

2020. 08. 25., kedd, 15:12

Ittasan sodort el egy biciklist a kamionsofőr - VIDEÓ

Augusztus 24-én Pogányszentpéteren egy nyergesvontató sofőrje ittasan nem tartotta be a kellő oldaltávolságot az úton tekerő kerékpárossal szemben, aki így elesett és súlyos sérüléseket szenvedett.

Az ügy adatai alapján augusztus 24-én délután Pogányszentpéter belterületén szenvedett nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést egy kerékpáros, akit a kellő oldaltávolság megtartása nélkül előzve sodort el egy tehergépjármű.

A nyergesvontató sofőrje az ütközést követően továbbhajtott. Az 56 éves kalocsai lakost a bejelentés alapján Zalakomár külterületén állították meg Zalakarosi Rendőrőrs körzeti megbízottjai. A járművezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a rendőrök a férfit mintavételt követően a Nagyatádi Rendőrkapitányságra állították elő.

 

Az egyenruhások M. Lászlót súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd - őrizetbe vétele mellett – előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.