Aris Aris

2020. 05. 19., kedd, 09:42

5 fős család esett golfütővel a Kaposvár Pláza biztonsági őreinek - VIDEÓ

Még januárban számoltunk be azokról a szinte akciófilmbe illő jelenetekről, melyek a Berzsenyi utcai bevásárlóközpont parkolójában zajlottak le fényes nappal, és amely ügyben a Kaposvári Járási Ügyészség most vádiratot nyújtott be.

A Kaposvári Járási Ügyészség csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és súlyos testi sértés büntette miatt nyújtott be vádiratot egy 5 fős kaposvári családdal szemben, akik Kaposváron egy belvárosi parkolóban az élet kioltására alkalmas ütlegekkel támadtak két biztonsági őrre és egy, a segítségükre siető járókelőre.

2020 januárjának elején a vádlottak öten, két szülő és három gyerekük – közülük az egyik még fiatalkorú – személygépkocsival érkeztek a kaposvári üzletközponthoz, ahol az autót egy sorompóval védett parkoló elé állították, ezzel akadályozva a lezárt részre való ki- és bejutást.

Felfegyverkezve rontottak rá többen is a Kaposvár Pláza őreire

Felfegyverkezve rontottak rá többen is a Kaposvár Pláza őreire

Akciófilmbe illő jelenetnek lehettek szemtanúi szerdán azok, akik a Pláza parkolójában látták, amint fényes nappal golfütőkkel és egyéb támadóeszközökkel felfegyverkezve rontottak neki öten a bevásárlóközpont biztonsági személyzetének.

A bevásárló központban biztonsági őrként szolgálatot teljesítő egyik sértett felszólította az apát, hogy álljon el az útból, amely kapcsán szóváltás alakult ki közöttük. Az idősebb fiú a biztonsági őr rendre utasítása miatt indulatos lett, és egy golfütőt vett elő a gépkocsijukból, amellyel az őket elküldeni igyekvő két őrre támadt. Ezt látva a sértettek segítségére sietett egy járókelő, azonban ekkor a többi családtag is bekapcsolódott a bántalmazásba. Golfütőkkel és botokkal támadtak a sértettekre, őket testszerte többször megütötték.

A vádlottak cselekményüket akkor hagyták abba, amikor a járókelők jelezték, hogy értesítették a rendőrséget, ekkor a gépkocsiba pattantak és a helyszínről gyorsan eltávoztak. Az öt vádlott közül hárman letartóztatásban vannak, egyikük bűnügyi felügyelet alatt áll, egy szabadlábon védekezik.

Az ügyészség a büntetett előéletű és letartóztatásban lévő szülőkre és az idősebb fiúra – aki különös visszaeső – végrehajtandó szabadságvesztésre, a bűnügyi felügyelet alatt álló fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelésre tett indítványt, míg a lánytestvérrel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.