Aris Aris

2020. 01. 13., hétfő, 10:00

Szépen muzsikál a belváros új körforgalma - VIDEÓ

Pénteken már aktiválták az új ideiglenes körforgalmat a vasútállomás előtt, hétvégén pedig az Áchim András utca új nyomvonalára is ráterelték a forgalmat.

A körforgalomról pedig eddig sok rosszat nem hallottunk sőt, többen a gyorsabb áthaladásnak örvendeznek, hiszen az eddigi pár másodperces zöld, amely a kereszteződésben rendelkezésre állt, csúcsidőben igencsak akasztotta a forgalmat. A Petőfi téren kilőtték a lámpákat, és immár az Áchim András új nyomvonalán lehet csak haladni. A külső sávokban a helyi járatok új megállói kaptak helyet, így jelentősen megnőtt ezen a területen a gyalogosforgalom is, nem csoda hát a 30-as tábla. 

Frissítés 17.20 - Úgy tűnik az első nagyobb rohamot már nem bírta az új útvonal, a Petőfi téren a rendőröknek kell irányítaniuk a forgalmat, mivel a Teleki utcából szinte lehetetlen kifordulni bármelyik irányba is.

 

Az új jegypénztár az út északi oldalára költözött

A buszozók számára fontos lehet még, hogy a jegypénztárt is új helyen kell keresni, átkerült az út északi oldalára, a 11,12-es megállónál lehet találni az ideiglenes konténereket.

 

Arról, hogy meddig marad érvényben az ideiglenes forgalmi rend nincs hír, de elég valószínű, hogy egy darabig ezen a vonalon kell közlekednünk.