74nullanulla 74nullanulla

2019. 12. 02., hétfő, 10:00

Adventi játszóház a Honvéd utcai Tagóvodában - VIDEÓ

Csütörtökön este ellátogattunk a Honvéd utcai Tagóvoda adventi játszóházába. Az Advent és a Karácsony nem csak az egyes ember, és a családok, hanem a közösségek ünnepe is. Régi hagyomány – hogy november utolsó hetében -advent első vasárnapja előtt – az ide járó óvodások, szüleik, nagyszüleik, az iskolás testvérek – nagyon sokan, itt a Honvéd oviban kezdenek el ráhangolódni az ünnepre. 


Az óvodapedagógusok, a nevelést segítő kollegák egy- egy kreatív ötlettel érkeznek színes, érdekes tevékenységekkel várják a kicsiket.

A játszóházba – visszatérő vendégek -Faragó Sándorné, Zsuzsi és Pataki Gyuláné, Judit,  a Kaposfüredi Caritas aktív tagjai. Ők Noé Kornélia, népi iparművésztől tanulták a mézeskalács díszítés fortélyait és az este folyamán, idén is ők segítettek a mézeskalács díszítésben, kicsiknek-nagyoknak.

A szépen feldíszített óvodában – a Katica csoportos óvodások műsorával, közös gyertyagyújtással, közös ünnepléssel indult a program.

Nyári Lászlóné, tagintézmény-vezető – köszöntőjében hangsúlyozta, hogy az elkövetkező hetekben próbáljunk figyelni önmagunkra, családunkra, barátainkra, hogy sikerüljön elcsendesednünk és mindazt megtennünk, amire a hétköznapokon nem jutott idő. Lehetőségeinkhez mérten tegyük olyan meghitt és varázslatos ünneppé a Karácsonyt, hogy megerősödve, hittel és reménnyel vághassunk bele majd a 2020-as esztendőbe.

A kicsik, örömteli, esti tevékenykedését a videóban mutatjuk!