74nullanulla 74nullanulla

2019. 11. 15., péntek, 09:00

Imádják a sulisok, amikor a FINO vaníliás tejét kapják a szünetben! - VIDEÓ

A FINO évek óta rengeteg figyelmet szentel az iskolatej programjukra, aminek keretein belül az intézményekbe az elmúlt szemeszterekben kakaós ital került az apróságok elé, ám idén váltottak, és már vaníliás ízű tejet kapnak az iskolákban. Kikérdeztük hát a sulisokat, hogy ízlik nekik az újdonság, illetve megkérdeztük a cég vezetőjét is, Szommerné Egyed Lindát a váltás okairól. 

 

Miért tartja fontosnak a cég az iskolatej programban való részvételt?

- Cégünk alapvetően elkötelezett az egészségtudatos táplálkozás népszerűsítésében. Az iskolatej program segítségével napi rutinná vált a gyermekek tejtermékfogyasztása, mellyel hozzájárulunk az elegendő állati fehérje, zsír és kalcium bevitelhez, az egészséges táplálkozási szokások kialakulásához.

- Termékeinkkel a hátrányos helyzetű régiókba is eljutunk, ezáltal a mélyszegénységben élő gyermekeket is támogathatjuk. Ez a befektetés hosszú távon megtérül a magyar társadalomnak, hiszen a tejtermékek pozitív hatásai hozzájárulnak az egészséges életmódhoz, az alacsonyabb egészségügyi kiadásokhoz.

 

Miért választotta idén a FINO a vaníliás tejet?

- Tejüzemünk tejet, kefirt, natúr joghurtot, sajtot, gyümölcsjoghurtot küld az iskolásoknak. A múlt tanévben termékpalettánk részét a kakaós tej képezte, amely a gyerekek kedvence volt. Idén vaníliás tejre váltottunk, mert a gyermekek körében – a többvariációs ízesített tej kategóriában - végzett kutatások eredményeként a vaníliás ízlett nekik a legjobban.