2024. 09. 10., Kedd - 2024. 09. 10., Kedd

Nevelőszülő szeretnél lenni? Szeptember 10-én, Kaposváron mindent megtudhatsz róla hogyan válhatsz azzá!

2024. szeptember 10-én Kaposváron tart kötetlen beszélgetést a Pünkösdi Gyermekvédelmi Szolgálat Nevelőszülői Hálózat a nevelőszülői hivatásról, a nevelőszülőkről. Az eseményen megkérdezhetsz bármit, amit nem tudtál, vagy érdekel ezzel a gyönyörű hivatással kapcsolatban! 

Gyakran halljuk, hogy a család az élet legnagyobb ajándéka. De mi történik akkor, ha egy gyermek nem tapasztalhatja meg ennek az ajándéknak az örömét? Van egy házaspár, Lili és Ákos, akik megértették, milyen értékes a család szeretete, és úgy döntöttek, hogy ezt az ajándékot megosztják olyan gyerekekkel is, akiknek erre szüksége van.

Lili és Ákos 35 évesek, van egy hatéves fiuk, Dávid. Egy boldog, szeretetteljes családot alkotnak, de gyakran beszélgettek arról, hogy milyen szerencsések, amiért megadatott nekik a család melege. Egy este, mikor a kanapén ültek és a jövőről beszélgettek, Lili megemlítette, hogy szívesen segítene olyan gyerekeken, akiknek nem adatott meg a biztonságos otthon.

Ákos, mit gondolsz a nevelőszülőségről? - kérdezte Lili. 

Ákos először meglepődött, de ahogy beszélgettek, rájött, hogy ez egy csodálatos lehetőség lenne számukra, hogy többet tegyenek a közösségükért. Dávid is izgatott lett az ötlettől, hogy játszótársai lehetnek otthon.

Elkezdtek utánanézni a lehetőségeknek, és hamar rájöttek, hogy a nevelőszülőség nem csak a gyerekek életét változtatja meg, hanem a sajátjukat is. Elvégezték a szükséges tanfolyamokat, és hamarosan egy nyolcéves kislány, Zsófi érkezett hozzájuk. Zsófi története szívszorító volt, de Lili és Ákos mindent megtettek, hogy boldog, szeretetteljes környezetet biztosítsanak neki.

Zsófi gyorsan beilleszkedett a családba, és Dáviddal elválaszthatatlan barátok lettek. A közös játékok, kirándulások és vacsorák során Zsófi megtapasztalhatta, milyen egy igazi család része lenni. Lili és Ákos számára a legnagyobb öröm az volt, amikor látták, hogy Zsófi mosolyog és boldog.

A nevelőszülőség nem mindig egyszerű, de Lili és Ákos szerint az egyik legértékesebb élmény az életükben.

Nincs nagyobb öröm, mint látni, ahogy egy gyermek újra boldog és biztonságban érzi magát 

– mondta Lili.

A közösen töltött idő, a mindennapi pillanatok és a szeretet, amit Zsófi hozott az életükbe, mind megfizethetetlenek voltak.

Lili és Ákos példája azt mutatja, hogy a nevelőszülőség nem csak azok számára nyitott, akiknek már kirepültek a gyerekeik. Fiatalabb párok, akik már nevelnek saját gyermeket, szintén fantasztikus nevelőszülők lehetnek. A gyerekek szeretetet, stabilitást és biztonságot keresnek, amit bármely szerető család képes megadni.

Ha te is azon gondolkodsz, hogy hogyan segíthetnél a rászoruló gyerekeken, fontold meg a nevelőszülőséget! A saját gyermeked számára is értékes tapasztalat lehet egy testvér fogadása, és te magad is rengeteget tanulhatsz és gazdagodhatsz az új családtag által. A szeretet és gondoskodás, amit egy nevelőszülő nyújt, felbecsülhetetlen ajándék, amely örökre megváltoztatja a gyerekek és a családok életét.

Ne feledd, a nevelőszülőség egy utazás, ami kihívásokkal járhat, de a jutalma páratlan. Lili és Ákos története inspiráció lehet mindazoknak, akik készek megosztani szeretetüket és otthonukat olyan gyerekekkel, akiknek erre a legnagyobb szükségük van. Mert végső soron, ahogy ők is megtapasztalták, a szeretet és a család határtalan lehetőségeket rejt

Ha érdekel ez a gyönyörű hivatás, és gondolkodsz azon, hogy te is nevelőszülővé válj, akkor itt a helyed egy szuper nevelőszülőkkel teli csapatban, ahol minden segítséget megkapsz!

Várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt szeptember 10-én 10:00 – 14:00 óráig Kaposváron, a Kálvária utca 64. címen. Itt megismerkedhetsz kollégáinkkal, akik mindenben segítenek, hogy ezt a gyönyörű és fontos hivatást gyakorolhasd.

Jelentkezz nevelőszülőnek a +36 70 659 0064-es telefonszámon, vagy írj egy bemutatkozó levelet az info@gyermekvedok.hu címre.

További pontos információkat találsz a https://gyermekvedok.hu weboldalon is.

Légy te is a Pünkösdi Gyermekvédelmi Szolgálat Nevelőszülői Hálózat nevelőszülője, és segíts gyerekeknek azt az életet élni, melyet megérdemelnek!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: