2021. 08. 19., Csütörtök, 13:49

Belestünk az egykori Nostrához, így fest az új Vár park, amit pénteken fel is avathattok - GALÉRIA

Hosszú évek hánytatott sorsa után végre megújult a város egyik elveszett pontja, a Nostra környéke. 

A terület mostantól új nevet visel, mely emlékezteti a látogatókat arra, hogy az egykori várunk helyén járnak, ahol egyébként csomó érdekességet is olvashatunk városunk és egykori várunk történelméről. A múlt és a jelen harmonikus összefonódása a egyedi épületek és történelmi romok, várra emlékeztető játszóterek kellemes egyvelegében jelenik meg, de a terület hasznosságán sokat dob még az elekromosautó-töltő, a kerékpárszerviz, a rendezvénytér, az íjászpálya, a fűszerkert, a gyümölcsös és az apró szökúkutak is.

Így festett a Nostra belülről a bontás előtt!

Így festett a Nostra belülről a bontás előtt!

Október végén álltak neki a Nostra bontásának, ami egy jó ideje már elhagyatottan állt, ám idén a Németh István program keretein belül újul majd meg, hiszen történelmi tanösvényt, tematikus játszóteret, szabadtéri rendezvényteret, sétautakat, parkolókat, kerékpárpontokat, elektromos töltőállomá

A Vár park felavatására se kell már sokat várni, hiszen nemzeti ünnepünkön, augusztus 20-án egy rakás programmal tárják az új területet a kíváncsi szempárok elé. Rengeteg interaktív programmal készültek, lesz íjászat, viseletpróba, címerfestés, vívás, harci bemutatók, lovagi próbák, táncbemutatók, vezetett séták, némi történelemóra, kézműves foglalkozások, de még Zumba is. Jól hangzik igaz?

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: