74nullanulla 74nullanulla

"Te vagy a legjobb apa a világon” - így köszöntötték fel a kaposvári tűzoltó apukákat

Magyarországon 1994-ben mozgalom indult az Apák napja meghonosítása érdekében, de nem lett olyan ismert ünnep, mint az Anyák napja. A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állománya azonban hagyományteremtő szándékkal megünnepelte az Apák napját, június 19-én a laktanyákban köszöntötték fel a gyermekek a tűzoltó édesapákat.

Apára ugyanolyan szükségük van a gyerekeknek, mint az édesanyjukra. Napjainkban ráadásul a „modern” apukák a gyermeknevelést már közös feladatnak tekintik, részt vesznek a háztartási feladatokban, sőt tűzoltói hivatásuk révén életeket, értékeket mentenek nap, mint nap. Ezért meglepetés Apák napját szervezett az igazgatóság a tűzoltóságokon, hatalmas összefogásban a „tűzoltó feleségekkel”. 

Kaposváron a tűzoltó gyermekek műsorát követően saját készítésű ajándékaik átadásakor ült ki méginkább a meghatottság az édesapák arcára. „Ennyire szeretünk”, „Te vagy a legjobb apa a világon” feliratú és saját kézlenyomatukkal, valamint közös fotóikkal ellátott ajándékokkal halmozták el az édesapákat. A családok ezt követően együtt nézték végig a kaposfői Napsugár Óvoda gyermekeinek Tűztánc című műsorát. Az ünnepség zárásaként pedig minden gyermek együtt harsogta a „Tűzoltó gyermekek imájának” egy részletét:

„Édes jó Istenünk, világ virrasztója!
A mi apukánknak légy oltalmazója!
Tolvaj szikrácskákat mind ki oltogassad,
Alvó szelek szárnyát lekötözve tartsad,
Hogy a tűz muskátlit ne nyisson....
Hogy apukánkat, reggel, ölelhessük itthon!”